Fava

de anaiordan in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2009 | 6117 vizualizari

 

Eu o consider un preparat grecesc, deoarece am intalnit-o prima data in Grecia.

Ca gust este ceva asemanator cu fasolea, am mai gasit ceva retete cu aceasta fava, supe crema sau un fel de mancare, nu stiu ce sa va recomand pentru ca nu am incercat-o. In legatura cu valorile nutritionale, am gasit urmatoarele date, sunt luate dupa internet deoarece eu aici o cumpar varsata si nu gat aambalata pentru a vedea aceste valori: proteine 22%; grasimi 1%; hidrati de carbon 59% -substante minerale: Ca, K, Na, P -vitamine: A, B1, B2, B3 si C Mazarea galbena are valoare energetica mare (359 kcal/100 gr.), este usor laxativa si reprezinta o importanta sursa de proteine, hidrati de carbon, substante minerale si vitamine. E destul de gustoasa, sper sa va placa macar in alte combinatii decat aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana fava
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • apa
  • sare
  • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fava:

Se pune fava la fiert cu o cana si jumatate de apa, poza 2 si 3. Pe parcursul fierberii se va ingrosa si va fi nevoie sa mai adaugati cam de doua-trei ori apa, un pic peste nivelul ei. In poza 4 puteti vedea cum trebuie sa arate inaintea primei adaugari de apa, iar in poza 5 inaintea adaugarii a doua oara apa.

Trebuie sa aveti grija sa mestecati in ea pentru ca altfel se lipeste, si mai cu precaredere cam dupa ce completati a doua oara cu apa deoarece se vor forma mici cocoloase care se vor lipi de cratita. Fava este fiarta atunci cand in cratita vedeti ca e sfaramata si e ca o pasta si o puteti lua in mana si se sfarama foarte usor, poza 6.

Apoi o treceti printr-o sita/strecurtaoare foarte fina pentru a pierde excesul de apa. Apoi o puneti in vasul robotului de bucatarie, sau o pasati foarte bine. Puteti pune in vasul robotului de bucatarie si jumatate din ceapa, sare, zeama de lamaie si cam 3 linguri de ulei de masline si le amestecati bine pana devin o pasta uniforma.

Nu prea are gust fara ceapa, dar puteti incerca si fara, de-asta am si recomandat sa se toace foarte bine in robot o parte din ceapa pentru a simti foarte putin ceapa (eu am o problema cu ea :D ). Poza 7.

Taiati cealalta jumatate de ceapa solzisori si o puneti in farfurie peste fava si stropiti cu un pic de ulei de masline si e numai buna de servit.
In forma finala in poza 8. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

Oana 1

01.05.2009, 23:29

Foarte interesant! Cred ca e bunaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu telemea si cascaval cu nuci