Mamaliguta cu "Ceva fin" si slanina

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2013 | 4214 vizualizari

 

Un mic dejun perfect pentru week-end...sotul meu e specialist in "frecarea"mamaligii!

 

INGREDIENTE

  • mamaliga:
  • 1 cana faina malai
  • 3 cani apa
  • 1 praf de sare
  • umplutura:
  • 1 cutie crema de branza cu smantana
  • 4-5 felii de slanina afumata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu "Ceva fin" si slanina:

-mamaliga:

   - pui la fiert apa cu sarea

   - cand da in clocot adaugi malaiul in ploaie si amesteci continuu cu telul -para

  - amesteci continuu si fierbi la foc mic ,cca 15 minute

- umplutura:

  - slanina o "increstezi" si o prajesti

-montare:

   - pe o farfurie mai adanca asezi o "patura" de mamaliga si o nivezexi cu o lingura unsa cu untura lasata de slanina

   - asezi cu lingurita "moturi"de crema de branza cu smantana"ceva fin"

  - repeti operatiunea

  - deasupra asezi branza si feliile de slanina prajita

  - dai la cuptor pentru 15 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu "Ceva fin" si slanina" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mozzarella pane.