Mancare de marar cu scarita afumata

de Ancutsa in Porc, 17 Sep 2018 | 1600 vizualizari

 

Este una dintre mâncărurile tradiţionale cu care am crescut, reţeta am învăţat-o de la mama. Pentru că am găsit zilele trecute nişte mărar foarte frumos, am zis să le fac alor mei o surpriză aşa că am cumpărat şi nişte scăriţă afumată. A ieşit o mâncărică foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • scăriţă afumată (aprox 500 g)
  • 3 cepe albe
  • 5 legături mari cu mărar
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 linguriţă făină
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de marar cu scarita afumata:


Se porţionează scăriţa afumată, după care se rumeneşte într-o cratiţă cu puţin ulei incins. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă, completând, la nevoie, cu puţină apă, gătind-o astfel cam 25-30 de minute, astfel încât carnea să se pătrundă bine.


Între timp, se curăţă şi se toacă mărunt cepele. Se spală şi se taie mărunt şi mărarul (eu sunt mai minuţioasă şi îmi place să îl curăţ de pe tije, ca să fie cât mai mărunt şi mai plăcut la mâncat). Se adaugă în mâncare cepele şi mărarul pregătite mai devreme, se mai completează cu apă şi se mai lasă să fiarbă încă 15 minute.


La final, se prepară sosul adaugând în mâncare pasta de tomate desfacută într-o ceaşcă cu apă, dar şi o linguriţă de făină dizolvată în puţină apă călduţă (prin strecurătoare pentru a evita cocoloaşele), apoi se mai lasă cam 5 minute şi se ia focul.



Număr de porţii: 6


Timp de pregătire: 10min


Timp de gătire: 50min



Poftă Bună!


Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:


https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/mancare-de-marar-cu-scarita-afumata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de marar cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

19.09.2018, 19:36

Rocsi

laura_n 1

20.09.2018, 14:39

Cand eram copil, cred ca facea si bunica mea. Foarte buna la gust.

Ancutsa 1

21.09.2018, 10:11

Laura, asa este, ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 21:31

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

ieri la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

ieri la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu costita proaspata de porc