Mancare de mazare cu friganele

de Julia_Snow in Mancaruri de legume, 10 Mar 2014 | 1728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru mancarea de mazare:
  • Mazare congelata 500 g.,
  • o ceapa,
  • un morcov,
  • 3 rosii intregi,din conserva sau proaspete,
  • o foaie dafin,
  • marar,
  • busuioc
  • knorr delikat,
  • sare si piper.
  • Pentru friganele:
  • cateva felii de paine ceva mai veche,
  • ou,
  • lapte.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu friganele:

Se taie marunt ceapa, morcovul se taie felii si se pun in 200 ml. apa, impreuna cu o lingurita de knorr delikat si foaia de dafin. Se lasa sa fiarba 10 min., dupa care se adauga mazarea congelata, rosiile taiate marunt si se presara putin busuioc.

Din momentul in care amestecul da din nou in clocot, se mai lasa 10-15 min. sa fiarba, depinzand de tipul de mazare folosit.

La sfarsit se adauga o lingurita de ulei de masline extravirgin, piper si marar din abundenta.



Feliile de paine se trec prin lapte , apoi prin ou batut cu putina sare, urmand a fi rumenite in ulei incins, pe ambele parti.



Pofta buna!:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

COMENTARII (12)

Andreea Caroline 1

11.03.2014, 18:02

deyutzky 1

11.03.2014, 19:21

buna mancarica

Julia_Snow 1

11.03.2014, 20:33

Va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu costita afumata