Mancare din boabe de soia

de Valclaudia in Mancaruri de post, 6 Apr 2014 | 14596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. boabe uscate de soia
  • 1 fir de praz (partea alba, pana la frunzele verzi)
  • 3 linguri ulei
  • 2 foi de dafin
  • bobite de mustar si boabe de piper negru dupa gust
  • sare dupa gust
  • 2 linguri pasta de tomate
  • frunzele de la 1/2 legatura leurda
  • marar uscat (verde)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare din boabe de soia:

Clatim boabele de soia uscate intr-o sita sub jet de apa, dupa care le lasam la hidratat cateva ore (eventual peste noapte).

Indepartam cojile de pe boabe, framantandu-le intre palme,apoi punem boabele la fiert pentru 1 ora.

Scurgem apa de pe boabe, punem apa curata si le mai fierbem inca o ora. Scurgem apa de pe boabe.

Prazul se curata, se spala si se taie rondele,apoi se soteaza in 3 linguri de ulei.

Adaugam foile de dafin, boabele de piper si bobitele de mustar.

Le calim putin impreuna, punem doua linguri pasta de tomate, 1/2 cana cu apa si adaugam boabele de soia scurse de apa in care au fiert.

Lasam sa fiarba la foc mic cca 30 min, adaugam marar uscat (verde,la plic, din comert),frunzele de leurda spalate si taiate franjuri, lasam sa mai dea un clocot si oprim focul.

Lasam 5-10 minute mancarea acoperita sa se intrepatrunda aromele,apoi servim.

Pofta buna!

 

 

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare din boabe de soia" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac