Mancarea marinarului(Sjömansgryta)

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 13 Mar 2012 | 7112 vizualizari

 

Aceasta reteta este una suedeza in care marinarii de odinioara aflati in larg preferau sa foloseasca bere neagra(pentru ca se spune aveau la bord mai multa bere decat apa potabila.....hihihi)la diverse preparate culinare .Eu am adaptat-o putin gusturilor mele adaugand si o lingura de pasta de tomate.

 

INGREDIENTE

  • 6 felii pulpa de vita
  • 2 cepe
  • 200 ml bere neagra
  • cimbru uscat  
  • foi de dafin
  • 2 radacini micute de patrunjel
  • 6 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sos
  • 1lingura pasta de tomate
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura mustar
  • boabe de piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarea marinarului(Sjömansgryta):

Incingem ulei intr-o tigaie si punem feliile de carne la prajit pe care le-am condimentat cu sare si piper dupa preferinta. Lasam sa scada sucul pe care si-l lasa, circa 15 min pe foc avand grija sa o intoarcem pe ambele parti. Scoatem apoi bucatile de carne pe un servet absorbant, iar in uleiul ramas calim ceapa pe care am taiat-o marunt. Adaugam apoi carnea, radacinile de patrunjel taiate rondele, cimbrul si foile de dafin. Turnam berea si apoi adaugam si apa astfel incat carnea sa fie acoperita de lichid. Condimentam dupa gust cu sare si piper si apoi lasam pe foc, sub capac, circa 1 ora si 15 minute, avand grija ca din cand sa mai amestecam.

Cand carnea este aproape gata am adaugat cartofii taiati in sferturi si lasam pana cand totul este bine facut. Scoatem carnea si cartofii, asezam pe un platou, iar in sosul rezultat am adaugat amidonul (dizolvat in putina apa rece), mustarul, cateva boabe de piper si pasta de tomate. Amestecam si lasam pana cand sosul scade, se ingroasa, apoi tragem de pe foc.

Pe o farfurie asezam carnea, cartofii si turnam sos atat peste carne cat si peste cartofi. Asezonam cu patrunjel verde. Daca mai ramane sos (si cu siguranta mai ramane) il punem intr-un bol si il servim la masa pentru cine mai doreste, pentru cine mai pofteste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarea marinarului(Sjömansgryta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

mirela0911 1

18.03.2012, 16:14

Cred ca e foarte buna!

silvi0ara 1

18.03.2012, 17:48

Vai mai Medi ce bunatate ai facut tu aici.
Destepti marinarii astia.

babi5 1

03.09.2013, 07:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor