Mancarea marinarului(Sjömansgryta)

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 13 Mar 2012 | 3596 vizualizari

 

Aceasta reteta este una suedeza in care marinarii de odinioara aflati in larg preferau sa foloseasca bere neagra(pentru ca se spune aveau la bord mai multa bere decat apa potabila.....hihihi)la diverse preparate culinare .Eu am adaptat-o putin gusturilor mele adaugand si o lingura de pasta de tomate.

 

INGREDIENTE

  • 6 felii pulpa de vita
  • 2 cepe
  • 200 ml bere neagra
  • cimbru uscat  
  • foi de dafin
  • 2 radacini micute de patrunjel
  • 6 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sos
  • 1lingura pasta de tomate
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura mustar
  • boabe de piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarea marinarului(Sjömansgryta):

Incingem ulei intr-o tigaie si punem feliile de carne la prajit pe care le-am condimentat cu sare si piper dupa preferinta. Lasam sa scada sucul pe care si-l lasa, circa 15 min pe foc avand grija sa o intoarcem pe ambele parti. Scoatem apoi bucatile de carne pe un servet absorbant, iar in uleiul ramas calim ceapa pe care am taiat-o marunt. Adaugam apoi carnea, radacinile de patrunjel taiate rondele, cimbrul si foile de dafin. Turnam berea si apoi adaugam si apa astfel incat carnea sa fie acoperita de lichid. Condimentam dupa gust cu sare si piper si apoi lasam pe foc, sub capac, circa 1 ora si 15 minute, avand grija ca din cand sa mai amestecam.


Cand carnea este aproape gata am adaugat cartofii taiati in sferturi si lasam pana cand totul este bine facut. Scoatem carnea si cartofii, asezam pe un platou, iar in sosul rezultat am adaugat amidonul (dizolvat in putina apa rece), mustarul, cateva boabe de piper si pasta de tomate. Amestecam si lasam pana cand sosul scade, se ingroasa, apoi tragem de pe foc.


Pe o farfurie asezam carnea, cartofii si turnam sos atat peste carne cat si peste cartofi. Asezonam cu patrunjel verde. Daca mai ramane sos (si cu siguranta mai ramane) il punem intr-un bol si il servim la masa pentru cine mai doreste, pentru cine mai pofteste.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarea marinarului(Sjömansgryta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

mirela0911 1

18.03.2012, 16:14

Cred ca e foarte buna!

silvi0ara 1

18.03.2012, 17:48

Vai mai Medi ce bunatate ai facut tu aici.
Destepti marinarii astia.

babi5 1

03.09.2013, 07:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Shaorma de pui la farfurie