Mancarica de pui sub capac de paine

de Sim0na in Pui, 12 Dec 2015 | 3809 vizualizari

 

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2011/04/mancare-de-pui-sub-capac-de-paine.html#_

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui (500 g)
  • 3 catei usturoi
  • 100 ml vin alb tamaioasa dulce
  • o mana masline verzi fara sambure
  • 8 rosii cherry
  • 100 ml suc rosii
  • 200 g ciuperci din conserva
  • 2 rosii deshidratate
  • ½ lingurita ardei iute macinat
  • 2 frunze foi dafin
  • o legatura mica patrunjel
  • ¼ lingurita sare
  • Aluat:
  • 250 g faina
  • ½ plic projdie uscata
  • cca 130 ml apa calduta
  • ¼ lingurita sare
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura faina + 2 linguri apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de pui sub capac de paine:

Intr-un vas de ceramica, in putin ulei am calit cateii de usturoi zdrobiti usor cu lama cutitului. Cand si-au lasat aroma, dar fara a se arde, i-am scos si am adaugat pulpele de pui spalate si uscate cu un servet. Le-am rumenit pe ambele parti, apoi am adaugat vinul si am lasat pana s-a evaporat alcoolul. Peste pulpe am pus maslinele, rosiile cherry taiate jumatati, sucul de rosii, ciupercile (scurse si spalate), rosiile uscate taiate, foile de dafin, ardeiul macinat, sarea si patrunjelul, am acoperit vasul cu un capac si am lasat cca 30 minute sa fiarba, intorcand pulpele de pui din cand in cand.

Intre timp am pregatit aluatul: faina am cernut-o intr-un vas, am adauga drojdia uscata, sarea si treptat apa. Am framantat un aluat moale si elastic, punand treptat si uleiul. Aluatul format l-am lasat la crescut cca 15-20 minute. Intr-un castronel am pus 1 lingura de faina si 2 linguri de apa si am omogenizat bine

Intre timp am pregatit un vas de lut, incalzindu-l usor in cuptor. Mancarica am pus-o in vasul de lut incalzit. Aluatul l-am intins cu sucitorul.  Marginile vasului de lut le-am „uns” cu amestecul de faina si apa, apoi ajutandu-ma de sucitor am pus aluatul. A taiat surplusul si am presat cu mainile pentru a se lipi aluatul de vas.

Am dat la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 minute.

O bunatate de mancarica!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de pui sub capac de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

kytz 1

10.06.2017, 12:03

Aoleu....

Ancutsa 1

30.09.2020, 17:54

Ce bunatate!

Rahela Velicu 1

26.08.2021, 10:34

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Snitel Florentin