Melanzane alla Parmigiana

de LeBlogPiquant in Mancaruri de legume, 14 Dec 2010 | 7023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 3 vinete
  • - 2 conserve de rosii (sau 1 kg de rosii proaspete)
  • - o legatura de busuioc proaspat
  • - 1 catel de usturoi
  • - 1 lingurita de zahar
  • - 2 maini de parmezan ras- (cam 100g)
  • -2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melanzane alla Parmigiana:

Taiati vinetele (spalate inainte) in felii de 7-8mm. Asezati-le intr-o tava, ungeti-le pe fiecare cu un pic de ulei de masline, sarati si piperati. Bagati-le in cuptorul incins sa se rumeneasca un pic. Dupa 5 minute, intoarceti-le pe celalta parte, si mai lasati-le 3 minute.

Radeti pe razatoarea mica un catel de usturoi, si caliti-l intr-o tigaie, impreuna cu cateva frunzulite de bucuioc si 1 lingura de ulei de masline. Dupa 2-3 minute, adaugati si rosiile in tigaie + o lingurita de zahar, sare si piper, micsorati focul, si lasati sa bolboroseasca linistit cam 10 minute, pana ce sosul scade si devine aromat si usor dulceag.

Puneti intr-o tava jumatate din sosul de rosii -> apoi presarati (cu generozitate!) parmezan deasupra -> apoi asezati jumatate din vinete -> apoi repetati procesul (rosii-parmezan-vinete).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melanzane alla Parmigiana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta aperitiv

de Caty 2

ieri la 21:05

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

de oanapl 7

pe 24.02 la 15:46

Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

de oanapl 7

pe 23.02 la 20:34

Reteta de friptura de iepure in suc de rosii la cuptor

de abetina 1

pe 23.02 la 11:30

Reteta de prajitura Borzosa

pe 22.02 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

4534 puncte

oanapl

2156 puncte

Constelatialeu

1856 puncte

Panacris

1657 puncte

Catalina L

1596 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute