Melanzane alla Parmigiana

de LeBlogPiquant in Mancaruri de legume, 14 Dec 2010 | 4287 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 3 vinete
  • - 2 conserve de rosii (sau 1 kg de rosii proaspete)
  • - o legatura de busuioc proaspat
  • - 1 catel de usturoi
  • - 1 lingurita de zahar
  • - 2 maini de parmezan ras- (cam 100g)
  • -2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melanzane alla Parmigiana:

Taiati vinetele (spalate inainte) in felii de 7-8mm. Asezati-le intr-o tava, ungeti-le pe fiecare cu un pic de ulei de masline, sarati si piperati. Bagati-le in cuptorul incins sa se rumeneasca un pic. Dupa 5 minute, intoarceti-le pe celalta parte, si mai lasati-le 3 minute.



Radeti pe razatoarea mica un catel de usturoi, si caliti-l intr-o tigaie, impreuna cu cateva frunzulite de bucuioc si 1 lingura de ulei de masline. Dupa 2-3 minute, adaugati si rosiile in tigaie + o lingurita de zahar, sare si piper, micsorati focul, si lasati sa bolboroseasca linistit cam 10 minute, pana ce sosul scade si devine aromat si usor dulceag.



Puneti intr-o tava jumatate din sosul de rosii -> apoi presarati (cu generozitate!) parmezan deasupra -> apoi asezati jumatate din vinete -> apoi repetati procesul (rosii-parmezan-vinete).



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melanzane alla Parmigiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Bunica 1

20.05.2014, 18:47

La multi ani!

Rocsi 1

20.05.2014, 19:05

La multi ani!

miki_a 1

20.05.2015, 08:43

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella