Melanzane caprese - vinete caprese

de mihaelar63 in Salate, 1 Apr 2020 | 2606 vizualizari

 

 Reteta am  preluat-o de la italieni. Se pot folosi si vinete la grill. Pentru un plus de consistenta am folosit varianta celor impanate. Am preparat vinetele la cuptor, ocolind traditionala si paguboasa lor prajire in baie de ulei.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mici
  • 2 rosii mari
  • 2 oua
  • 4 linguri faina alba
  • 8 linguri pesmet
  • ulei pentru pulverizat
  • mozzarella di bufala-mozzarela cremosa din lapte de bivolita
  • frunzulite de busuioc verde
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melanzane caprese - vinete caprese:

  1. Vinetele se spala si se curata fasii din loc in loc.
  2. Feliati rondele vinetele si le sarati.
  3. Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma rondelei cat de cat si sa dea un plus de savoare.
  4. Feliile de vinete se trec prin faina alba, ou batut si pesmet.
  5. Asezati rondelele impanate in tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Pulverizati putin ulei peste vinete si le dati la cuptorul preincalzit pana incep sa se rumeneasca.
  7. Spalati, curatati si feliati rosiile.
  8. Serviti feliile de vinete intercalate cu cele de rosii alaturi de mozzarella si busuioc verde proaspat.
  9. Presarati daca doriti pe deasupra piper negru macinat.

Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma rondelei cat de cat si sa dea un plus de savoare. Acest truc si explicatia, l-am luat de la chef Jamie Oliver.Stiam ca este indicat acest mod de curatare al vinetelor pentru prajire, dar nu si de ce. Recent am aflat ,, adevarul " :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Melanzane caprese - vinete caprese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de ton cu piersici