Melci cu rahat si miere

de LUK in Prajituri, 11 Ian 2011 | 5083 vizualizari

 

Sursa a fost chiar "Bucataras" dar eu am facut o mica modificare..de cand am vazut reteta mi am dorit sa o incerc..acum sigur o sa o repet!multumesc "Bucataras"

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 300gr faina
  • 120ml lapte
  • o lingurita de zahar tos
  • o jumatate de pachet de drojdie proaspata de 25gr
  • 130gr margarina Delma pt copt
  • 2 linguri de miere incalzita
  • 100gr rahat
  • 2 linguri de zahar pudra rase
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu rahat si miere:

   2 galbenuse se amesteca cu zaharul pudra,100ml lapte,100gr margarina topita si racita(calduta).Punem faina.

Drojdia o dizolvam in laptele caldut amestecat cu zaharul tos.Asteptam 3-4 minute sa creasca in pahar apoi o turnam peste faina.Framantam de cateva ori apoi lasam la dospit la cald ,acoperit ,35-40min pana isi dubleaza volumul.

Intre timp taiem rahatul bucatele mici.

Dupa ce  a dospit aluatul,incalzim restul de margarina.Eu am impartit aluatul in 2 parti si am intins,pe rand 2 foi.

Intindem o foaie,o ungem cu margarina,impaturam foaia si intindem iar de forma unui dreptunghi.Din acest dreptunghi taiem fasii de 2 degete latime in interiorul carora asezam rahatul.Cu degetele ridicam aluatul peste rahat si il unim deasupra,cand am ajuns in capat,rotim aluatul si modelam melcii.

Procedam la fel cu restul de aluat.

Punem in tava o hartie de copt,asezam melcii si ii ungem cu galbenusul batut.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumenesc(la mine a durat 30min..depinde de cuptor)

Dupa ce s-au copt ii ungem fierbinti cu mierea incalzita(se intinde mai usor).Se lasa sa se raceasca pentrua se intari mierea...sunt foarte buni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu rahat si miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

MIUTA 1

12.01.2011, 23:37

Deliciosi super

LUK 1

12.01.2011, 23:53

Vai mirela..mai ca as mai coace o tura pt copilasul dragut din poza

LUK 1

12.01.2011, 23:53

Miuta..multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti reteta