Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto

de adnia in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2013 | 1751 vizualizari

 

Ehehe, dragii mei dragi…iata-ma-s gata si de prima postare sub noul nume…si la noua adresa, care, in paranteza fie spus, sper sa va placa si sa va inspire! Tocmai de aceea, o sa va rog sa-mi lasati si un feedback cu privire la noile schimbari la fata ale casutei mele:)
Si ca sa nu mai lungim vorba, inauguram noul nume cu niste melcisori mediteraneeni de toata frumusetea…si daca nu ma credeti pe cuvant, va invit sa-i incercati si sa va convingeti:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • Pentru aluatul melcisorilor:
  • 1 cana apa calduta
  • 1 pliculet drojdie uscata (7 g)
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • 50 ml ulei masline
  • busuioc uscat
  • faina cat cuprinde

Pt. umplutura 

  • 3-4 linguri Baba Ganoush
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui crude si decorticate
  • 2-3 linguri ulei de masline presat la rece
  • 1 lingurita zeama de lamaie proaspat stors
  • 3 catei mici de usturoi
  • sare dupa gust

Pentru finisare:

  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto:


Se formeaza aluatul din toate ingredientele, mai putin busuiocul si maslinele maruntite. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit—truc invatat de la DiaMar) pana isi dubleaza volumul.

Se preincalzeste cuptorul.

Se prepara pesto de patrunjel: intr-un blender se aseaza lichidele, usutroiul curatat si patrunjelul taiat mare. Se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o pasta parfumata si gustoasa.

Se ia aluatul, se framanta inca o data si se intinde o foaie groasa de cca 2 cm. Se unge cu Baba ganoush si pesto de patrunjel, dupa care se ruleaza intr-un sul mare. Se taie sulul in portii egale, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu taietura in sus. Cu ajutorul unei pensule de patiserie, se ung rulourile astfel obtinute cu un galbenus de ou batut in prealabil cu furculita.

Se coc rulourile mediteraneene in cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc usor si trec testul scobitorii. Se lasa la racit pe un gratar.

Se servesc ca atare, pe post de gustare, sau ca paine aromatizata, la felurile principale.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Merisor 1

20.10.2013, 20:44

Super!

Bya Ralu 1

20.10.2013, 20:47

super

adry88 1

20.10.2013, 21:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pandispan cu capsuni
  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu telemea