Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto

de adnia in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2013 | 881 vizualizari

 

Ehehe, dragii mei dragi…iata-ma-s gata si de prima postare sub noul nume…si la noua adresa, care, in paranteza fie spus, sper sa va placa si sa va inspire! Tocmai de aceea, o sa va rog sa-mi lasati si un feedback cu privire la noile schimbari la fata ale casutei mele:)
Si ca sa nu mai lungim vorba, inauguram noul nume cu niste melcisori mediteraneeni de toata frumusetea…si daca nu ma credeti pe cuvant, va invit sa-i incercati si sa va convingeti:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • Pentru aluatul melcisorilor:
  • 1 cana apa calduta
  • 1 pliculet drojdie uscata (7 g)
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • 50 ml ulei masline
  • busuioc uscat
  • faina cat cuprinde

Pt. umplutura 

  • 3-4 linguri Baba Ganoush
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui crude si decorticate
  • 2-3 linguri ulei de masline presat la rece
  • 1 lingurita zeama de lamaie proaspat stors
  • 3 catei mici de usturoi
  • sare dupa gust

Pentru finisare:

  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto:


Se formeaza aluatul din toate ingredientele, mai putin busuiocul si maslinele maruntite. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit—truc invatat de la DiaMar) pana isi dubleaza volumul.

Se preincalzeste cuptorul.

Se prepara pesto de patrunjel: intr-un blender se aseaza lichidele, usutroiul curatat si patrunjelul taiat mare. Se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o pasta parfumata si gustoasa.

Se ia aluatul, se framanta inca o data si se intinde o foaie groasa de cca 2 cm. Se unge cu Baba ganoush si pesto de patrunjel, dupa care se ruleaza intr-un sul mare. Se taie sulul in portii egale, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu taietura in sus. Cu ajutorul unei pensule de patiserie, se ung rulourile astfel obtinute cu un galbenus de ou batut in prealabil cu furculita.

Se coc rulourile mediteraneene in cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc usor si trec testul scobitorii. Se lasa la racit pe un gratar.

Se servesc ca atare, pe post de gustare, sau ca paine aromatizata, la felurile principale.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

merisor 1

20.10.2013, 20:44

Super!

Bya Ralu 1

20.10.2013, 20:47

super

adry88 1

20.10.2013, 21:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu telemea