Melcisori cu cacao ,rahat si stafide

de ionela2682 in Prajituri, 7 Oct 2010 | 8149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte,
  • 3 oua,
  •  drojdie cat o nuca,
  • 1 cana zahar,
  • zahar vanilat,
  • esenta de rom,
  • coaja rasa de lamaie,
  • faina cat cuprinde,
  • 1/2 cana ulei,
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu cacao ,rahat si stafide:

-zaharul se topeste in laptele caldut in care se adauga coaja de lamaie si aromele

-drojdia se freaca cu  o lingura de zahar peste care se toarna putin lapte si se lasa sa creasca( maia)

-intr-un castron se pune faina cernuta,la mijloc se sparg ouale,se pune sare,se adauga maiaua,laptele in care s-au dizolvat aromele,framantam totul turnand ulei caldut treptat

-cand aluatul s-a omogenizat si nu se mai lipeste de maini se acopera castronul si se lasa la crescut

-se intinde cu ajutorul unui sucitor,pe masa unsa cu ulei,o foaie de aluat care va fi unsa cu cacao dizolvat in putin ulei si zahar,rahat si stafide se ruleaza si se taie bucati de 2-3 cm care se vor pune rasturnate in tava rotunda cu hartie de copt

-se da drumul la cuptor timp in care aluatul va fi acoperit si lasat sa creasca putin-se introduce in cuptor si se tine pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu cacao ,rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

alinutza1983 1

07.10.2010, 21:43

...hop si eu numai bine la desert am ajuns! desi am promis ca nu mai mananc dulciuri seara!

ana 1

08.10.2010, 08:30

arata foarte fain!

Corinuta 1

08.10.2010, 16:20

3 in 1 si toate-mi plac!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede de post