Melcisori cu nuca si gem de mscese

de diaconta in Dulciuri, 7 Mai 2016 | 1394 vizualizari

 

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe, iar pentru umplutură am preferat gemul de măceşe şi nuca măcinată.
Pentru a completa gustul, am  adăugat o glazură acrişoară de lămâie.
Foarte mult îmi place cum se lucrează aluatul  acesta, ca să nu mai spun de culoarea superbă pe care a avut-o datorită ouălor de ţară, primite de la verişoara mea.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 5 oua
  • 50 g zahar
  • 180 g unt moale,82% grasime
  • 7g drojdie uscata(1 plic)
  • Vanilie,coaja de lamâie
  • Sare
  • Gem de măceşe
  • 150 g nucă măcinata

Pentru glazurat:

  • Zeama de la o lamâie
  • Zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca si gem de mscese:

Faina am amestecat-o cu drojdia,zaharul , sarea,vanilia,coaja de lamâie,apoi am pus ouale.


Am omogenizat toate ingredientele,dupa care,cu ajutorul mixerului la care am atasat paletele pentru framântare,am început sa adaug câte un cubulet de unt moale.


Neaparat sa folositi un unt de calitate,cu procent mare de grasime.


Am mixat pâna ce untul a fost foarte bine încorporat si aluatul a început sa se desprinda de peretii vasului.


Am mai framântat putin aluatul cu mâna,apoi am acoperit cu o folie alimentara si l-am pus la frigider pentru câteva ore.


Da,la frigider.Acest aluat va dospi foarte bine la frigider si apoi se va lucra foarte usor cu el.


Dupa ce a dospit suficient,am scos aluatul de la frigider si am întins o foaie de 1 cm grosime.


Am uns cu gem de măceşe si am presarat cu nuca macinata.


Am rulat foaia,apoi am taiat bucati de aproximativ 5 cm,pe care le-am asezat în tava pe hâtie de copt.


Le-am lasat sa mai dospeasca cât timp am încalzit cuptorul la 200 de grade.


Am pus tava la cuptor pentru 20 de minute,pe treapta de jos a cuptorului.


Pentru glazura,am amestecat zaharul pudra cu zeama de lamâie si am glazurat melcisorii cât înca erau fierbinti.


Eu nu m-am abtinut si am mâncat unul imediat ce i-am scos din cuptor.


Voi sa faceti cum credeti de cuviinta.



S-aveţi poftă !!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si gem de mscese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Criss 1

10.05.2016, 21:06

Valclaudia 1

11.05.2016, 06:40

super! Ce-ar merge unul acum, la cafea....

anca_rm 1

11.05.2016, 10:16

ce frumosi sunt , si ce gust trebuie sa aiba cu gem,ul ala de macese

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza