Clatite cu banane si ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 29 Iul 2011 | 8433 vizualizari

 

Zilele astea am avut mai multa treaba (inca mai am) si n-am avut timp sa pregatesc prajituri, sau orice alt desert.
Intram in sevraj daca nu faceam chiar si aceste banale dar delicioase clatite.
Cine ma cunoaste (bine :P )stie ca, desi imi place ciocolata, frisca, torturile,etc etc...dulcele meu preferat este clatita. Rasfoind brosurica Delimano, primita odata cu un set de craticioare, mi-a facut cu ochiul reteta de clatite.
Are consistenta PERFECTA compozitia facuta din aceste cantitati, asa ca va fi de acum reteta mea de baza pentru clatite.
As putea manca..cel putin 20 odata :d :)))

 

INGREDIENTE

  • 180 ml lapte rece
  • 180 ml apa minerala
  • o lingura zahar
  • un praf de sare
  • 3 galbenusuri
  • o cana faina
  • 30 gr unt moale

 

  • banane
  • ciocolata
  • frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu banane si ciocolata:

Nimic mai simplu!
Mixam intr-un bol laptele impreuna cu zaharul, galbenusurile, faina, sarea si apa minerala, timp de doua minute.

Dam vasul la rece pentru o ora.

Incingem o tigaie antiaderenta.
Luam cate un polonic din compozitie si punem in tigaie, inclinand-o usor pana compozitia se distribuie uniform intr-un strat subtire.
O lasam la foc mediu pana suprafata clatitei devine mata, invartim cu o paleta (eu o fac si cu mana,o prind de o margine si o invart rapid)si o mai lasam 30 sec.

Punem in mijlocul clatitei o banana si rulam.

Asezam pe farfurie si turnam deasupra un sos de ciocolata obtinut din topirea la foc mic a ciocolatei cu frisca lichida (punem atata frisca cat de subtire dorim sosul ).

Soarele mi-a stricat sedinta foto :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Minge