Prajitura cu banane si nuca de cocos

de Catalina L in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 1191 vizualizari

 

Este un desert extrem de moale și fondant.
O reteta ideala daca va place nuca de cocos și dacă aveți banane care incep sa se-negreasca.

 

INGREDIENTE

Prima compozitie:

  • 200 g făină
  • 2 lingurite praf de copt
  • 170 g de zahăr din trestie
  • 250 ml de lapte
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri de nucă de cocos rasă
  • 4 oua
  • 3 banane coapte si mari

A doua compozitie:

  • 100 g de unt
  • 80g zahar
  • extract de vanilie
  • 2 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si nuca de cocos:

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.


Ungem cu unt o forma in silicon sau cu pereti detasabili (24 cm pentru mine).


Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt, zaharul, nuca de cocos.


Adaugam treptat laptele, uleiul și ouăle. Se toarnă aluatul obtinut in tava pregatita.


Curatam bananele de coaja si se taie in rondele groase.


Puneti-le peste aluat.


Se da la cuptor timp de 25 de minute.


Între timp, într-o cratiță pe foc mic, topiti untul.


Adaugati zahărul și vanilia, amestecati pana se topeste zaharul.


Luati de pe foc si se adauga ouale treptat, amestecand energic cu un tel.


Se toarnă amestecul obtinut peste prima compozitie și dati din nou la cuptor pentru 20 de minute.


Lasati să se răcească, tăiati felii și serviti.


O prefer bine rece....


Poftă bună !!!!

 

TIPS-URI

1

este o prajitura pentru 8-10 persoane, puteti reduce pe jumatate cantitatile de la prima compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

anca_rm 1

21.01.2016, 08:15

delicioasa prajitura , as gusta o feliuta la cafea

Lau 1

21.01.2016, 08:17

Gherca Daniela 1

21.01.2016, 10:02

delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de lamaie si zmeura