Cornuri cu rahat

de mirela0911 in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 2808 vizualizari

 

Rapide si excelente de pus la pachetel, alaturi de un iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 2 lg zahar
  • 30 g drojdie proaspata
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita coaja rasa de portocale
  • lapte cat cuprinde
  • 400 g rahat de culori diferite
  • 1 ou pt. uns
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu rahat:

Se prepara maiaua din putin lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar, 1 lg de faina si drojdia. Se lasa sa dospeasca timp de 10-15 minute.

Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea si zaharul, apoi se face o gropita in mijloc si se pune uleiul, coaja rasa de portocale si oul batut. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina in mijloc si se amesteca toate ingredientele cu o lingura. Se mai adauga lapte caldut atat cat este necesar pentru a framanta un aluat moale si care nu se mai lipeste de degete. Se lasa la dospit pentru o jumatate de ora pana isi dubleaza volumul.

Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde cu sucitorul in forma rotunda. Se taie in 8 triunghiuri. Rahatul taiat cubulete se aseaza pe fiecare triunghi, alternand culorile. Se ruleaza strans de la baza spre varf si il indoim putin, dandu-i forma de semiluna. Se procedeaza cu toate triunghiurile la fel. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung deasupra cu oul batut bine. Se presara zahar vanilat si se lasa inca 10-15 minute sa mai creasca.

Se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se servesc atat caldute cat si reci alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Gicuta 1

27.04.2015, 08:54

delicioase!

Rocsi 1

27.04.2015, 10:08

Sunt bune!

mihaelar63 1

28.04.2015, 22:23

Ce faine, si eu faceam cu rahat si silvoitza cand era Andrei mic

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2019 puncte

mihaelar63

1303 puncte

mirela0911

1000 puncte

simona72

1000 puncte

Rocsi

872 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos