Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg

de Catalina L in Dulciuri, 6 Dec 2017 | 3680 vizualizari

 

Astazi sarbatorim Sfantul Nicolae. Dupa reteta de anul trecut Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou), anul acesta va prezint o reteta traditionala din Luxemburg.
In Luxembourg, Sfantul Nicolae se cheama Kleeschen.
Sper c-ati fost cuminti caci aceasta briosa in forma de om este daruita in mod traditional astazi 6 decembrie numai copiilor care au fost cuminti.



https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/briosa-de-sfantul-nicolae-boxemannchen.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 60 g de zahar
  • 1 varf de sare
  • 50 g de unt moale
  • 125 ml de lapte caldut
  • esenta vanilie
  • 1 galbenus de ou+ 1 lingura de lapte
  • perle de zahar si de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg:

Faramitati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut. Amestecati.

In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina, sarea si zaharul. Incorporati oul, adaugati vanilia si untul moale taiat bucati. Amestecati.

Turnati apoi treptat laptele cu drojdia si amestecati/framantati bine pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului.

Acoperiti si lasati sa creasca intr-un loc cald timp de 2-3 h. 

Incalziti cuptorul la 180°C.

Se degazează aluatul.

Infăinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie groasa de 5 mm.

Cu o forma decupati omuletii sau daca nu aveti forma metalica folositi un model in carton.

Puneti-i pe o hartie de copt si lasati-i sa creasca inca 30 de minute.

Ungeti-i cu galbenusul batut si amestecat cu laptele.

Decorati cu perle de zahar si de ciocolata.

Dati la cuptor timp de 15-20 minute.

Serviti-i calduti imediat. Sunt foarte buni daca sunt serviti in aceeasi zi.

Pastrati-i intr-un punga de plastic sau in folie alimentara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Adi 1

06.12.2017, 21:57

Bune!

mirela0911 1

06.12.2017, 22:00

Ce frumusele sunt!

kytz 1

07.12.2017, 06:45

foarte frumoase și delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu crema de vanilie si capsuni