Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg

de Catalina L in Dulciuri, 6 Dec 2017 | 439 vizualizari

 

Astazi sarbatorim Sfantul Nicolae. Dupa reteta de anul trecut Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou), anul acesta va prezint o reteta traditionala din Luxemburg.
In Luxembourg, Sfantul Nicolae se cheama Kleeschen.
Sper c-ati fost cuminti caci aceasta briosa in forma de om este daruita in mod traditional astazi 6 decembrie numai copiilor care au fost cuminti.



https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/briosa-de-sfantul-nicolae-boxemannchen.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 60 g de zahar
  • 1 varf de sare
  • 50 g de unt moale
  • 125 ml de lapte caldut
  • esenta vanilie
  • 1 galbenus de ou+ 1 lingura de lapte
  • perle de zahar si de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg:

Faramitati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut. Amestecati.


In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina, sarea si zaharul. Incorporati oul, adaugati vanilia si untul moale taiat bucati. Amestecati.


Turnati apoi treptat laptele cu drojdia si amestecati/framantati bine pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului.


Acoperiti si lasati sa creasca intr-un loc cald timp de 2-3 h.


Incalziti cuptorul la 180°C.


Se degazează aluatul.


Infăinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie groasa de 5 mm.


Cu o forma decupati omuletii sau daca nu aveti forma metalica folositi un model in carton.


Puneti-i pe o hartie de copt si lasati-i sa creasca inca 30 de minute.


Ungeti-i cu galbenusul batut si amestecat cu laptele.


Decorati cu perle de zahar si de ciocolata.


Dati la cuptor timp de 15-20 minute.


Serviti-i calduti imediat. Sunt foarte buni daca sunt serviti in aceeasi zi.


Pastrati-i intr-un punga de plastic sau in folie alimentara.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Adi 1

06.12.2017, 21:57

Bune!

mirela0911 1

06.12.2017, 22:00

Ce frumusele sunt!

kytz 1

07.12.2017, 06:45

foarte frumoase și delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert trufe cu pudra de roscove
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

RETETA RECOMANDATA
Desert crostoli