Merluciu cu fructe de mare la cuptor

de xana in Peste, 1 Oct 2013 | 4567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 filete de merluciu
  • 2-3 calamari
  • cca 100 gr miez de scoici
  • cca 100 gr creveti cruzi(fara crusta)
  • 5-6 bucati de surimi
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • boia de ardei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • jumatate de ardel rosu
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu fructe de mare la cuptor:

Pestele se condimenteaza cu sare, piper si putin ulei de masline. Ceapa se taie felii subtiri, ardelul la fel, iar usturoiul marunt. Calamarii se taie si ei in fasii, iar surimi in cuburi.

Amestecam fructele de mare cu ceapa, usturoiul, ardelul, pasta de rosii, boiaua, sare, piper si 3-4 linguri ulei de masline. Pestele il punem deasupra celorlalte ingrediente.

Dam la cuptor cca 40 de minute, pana pestele se rumeneste putin.

Se serveste cu piure de cartofi.

TIPS-URI

1

Cat este in cuptor pestele se stropeste din cand in cand cu sosul format, pentru a nu se usca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu fructe de mare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guvizi in sos aromat