Micul dejun arab-1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 18 Mar 2011 | 13495 vizualizari

COMENTARII (56)

Mitinita 1

18.03.2011, 11:03

prima la festin astept mereu cu mult drag retetele tale. ce culoare frumoasa are uleiul de masline,tot asa cumparam si noi direct de la producator inchid ochii si ma visez la masa ta

kamy 1

18.03.2011, 11:07

nu am mancat naut niciodata e ca fasolea...la gust? oricum cred ca-i bun

Mitinita 1

18.03.2011, 11:11

mihaela,ai blog,ca n-am vazut la profil

Mihaela11_jo 1

18.03.2011, 11:21

Multumesc adina si kamy; va astept la micul dejun
In Iordania nimeni nu cumpara uleiul de masline rafinat; il prefera pe cel virgin, fara conservanti ...
Uleiul de masline nou are un gust putin iute; e un deliciu cu za'atar si are un miros foarte aromat.Este foarte rezistent si cu cat e mai vechi, cu atat e mai bun
Uleiul rafinat se foloseste doar pentru unele conserve de vinete , fiind mai ieftin.
Imi pare rau adina , dar nu am blog; lipsa de timp.
Am asteptat sa postez aceste retete pana am facut muraturi de ridichi albe( se coloreaza cu sfecla rosie) , deoarece se decoreaza in mod specific hummus si fool cu ele.
o zi buna va doresc.
Draga kamy. e mult mai aromat decat fasolea.

Mitinita 1

18.03.2011, 11:40

am primit de curand zaatar,l-am folosit numai deasupra la paine.La ce il mai recomanzi?

Criss 1

18.03.2011, 11:44

Un mic dejun pe cinste. Toate imi plac. Sunt o fana a falafelului si a hummusului.

deyutzky 1

18.03.2011, 11:44

ce masa bogata

La Ancuta 1

18.03.2011, 11:45

ce de bunatati chiar si fara carne . Si eu am admirat uleiul de masline

Mihaela11_jo 1

18.03.2011, 12:02

Draga Adina; za'atarul este considerat "mancarea arabului sarac"; se mananca asa simplu cu lipie araba inmuiata in ulei de masline si apoi in za'atar; in multe mancaruri drept condiment( beef Stroganoff, pilafuri,pizza, pogacle cu branza sarata).
De asemenea este foarte aromatic la sambusek cu telemea
http://www.bucataras.ro/retete/sambusek-cu-telemea-de-oaie-si-zaatar-15816.html
pateuri cu telemea
http://www.bucataras.ro/retete/pateuri-cu-carne-pateuri-cu-telemea-si-zaatar-14668.html
salata de telemea"shankalish"
http://www.bucataras.ro/retete/shankalish-aperitiv-picant-cu-telemea-de-oaie-14472.html
paine cu usturoi la cuptor
http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-usturoi-la-cuptor-14016.html
O zi buna!

Mihaela11_jo 1

18.03.2011, 12:03

Criss
Deyutzki
Dana

crispop 1

18.03.2011, 12:10

In poze arata f bine, si in descriere dar eu am facut de mai multe ori acest humus si nu iese nici pe departe la fel de gustos ca cel de la resaturantele cu specific; in alta ordine de idei unde se gaseste aceasta pasta de susan din cite mi-am dat eu seama este un ingredient de baza si savaorea acestei mancari este tocmai aceasta pasta !

Mihaela11_jo 1

18.03.2011, 12:51

draga crispop, asa cum ai mentionat daca nu ai ingredientele necesare, nu poate avea gustul celui de la restaurant.
Eu traiesc in Iordania si pasta de susan se gaseste in toate supermarketurile; in Romania o poti gasii la magazinele cu profil arab.
De asemenea , asa cum am mentionat si in postarea retetei, nautul din conserve nu are nici pe departe gustul celui preparat acasa, chiar daca cere mai mult timp.

crispop 1

18.03.2011, 12:55

Nu inteleg de ce te-ai iritat asa ?Am mentionat acest lucru pentru ca la noi nu se gaseste in magazine asa ca la voi in Iordania, si cei care scriu retete pe bloguri nu mentioneaza toate aspectele acestea, e usor sa scrii o retea dar sa uiti cite ceva din acea reteta, ma pricep destul de bine la bucatarit si am patit-o de multe ori cu retete de pe net. Nu ai specificat cind ai scris reteta unde traiesti si de unde iti procuri toate ingredientele

kamy 1

18.03.2011, 13:12

crispop...si e si mai usor sa citesti niste retete,sa le faci si sa nu te implici deloc ,doar sa critici...noi nu suntem platite,facem asta din placere,dar asta nu inseamna ca trebuie sa suportam critici nefondate,ba si chiar....fondate sa zic asa....scrie la profil de unde suntem,si nu-i vina noastra ca nu stiti sa va uitati.Apuca-te si tu de scris retete si sa vedem atunci daca poti multumii pe toata lumea....si sa sti ca mai mult m-am iritat eu decat mihaela...unde vezi macar o urma de iritare in raspunsul ei si apropos...daca te apuci sa faci o reteta trebuie sa ai toate ingredientele...ar fi culmea sa mai dam si lista cu magazinele de unde le poti procura...noi suntem de vina ca nu gasiti ingredientele,noi suntem devina ca nu va creste coca...hai sa fim seriosi si....mai buni....macar in post...daca nu in viata

crispop 1

18.03.2011, 13:19

Draga mea , esti chiar penibila, nu critic pe nimeni, spun doar lucrurilor pe nume. humusul este preferatul m,eu si tocmai He aceea am specificat de ce in Romania nu o sa iasa niciodata ca in Iordania, tocmai ca imi place atit de mult m-am interesat de ce nu iese ca acolo, daca esti asa grozava precum te crezi spune tu un magazin unde se gaseste pasta de susan , sau uleiul de susan etc, si mai este o chestie deosebit de importanta la acest humus, nautul se piseaza manual intr-un mojar ca sa iasa pasta aceea f fina si sa nu aiba gust de fasole batuta !

cismaru_nicoleta 1

18.03.2011, 13:22

Kamy ....esti cea mai tare....
Nici mie nu mi s-a parut ca Mihaela s-a iritat deloc,ba chiar a raspuns frumos si detaliat..
Dar nici nu putem face mancare doar cu ingredientele ce se gasesc 100% in Romania ...nu e vina noastra ca nu se importa ...
Si acum sa revin de fapt la subiect... ..Imi place mult cum arata,desi nu am papat niciodata nici ulei atat de virgin cum arata al tau si nici hummus ...dar poate daca o sa gasesc o sa fac si eu vreo reteta ca suna bineee,dar uleiul as prefera sa-mi fac masti pt ten si par...iti dai seama atat de natural..

cismaru_nicoleta 1

18.03.2011, 13:27

Draga Crispop tu esti penibila ,pe bune...intereseaza-te unde gasesti pasta de susan,nu trebuie Kamy sa-ti demonstreze ca e grozava si sa se documenteze pt tine,ce ai angajat-o detectiv culinar?.. ...Ar fii bine sa incetam cu prostiile,fiecare are dreptul sa posteze ce reteta vrea si mai ales toti avem dreptul sa bucatarim dupa o reteta,sa ne placa sau sa nu ne placa o reteta,pt ca pe acest site toti suntem egali...asa ca....hai sa fim mai buni..e post si nu are rost sa facem nici o afirmatie de rau augur.....

crispop 1

18.03.2011, 13:31

Cred ca ai zis bine iubito ca te intereseaza uleiul pentru ten ! Nu ai nici in clin nici in maneca cu bucataria ! O singura retea am studiat si mi-a fost de ajuns !

crispop 1

18.03.2011, 13:31

apropo, unde se gaseste pasta de susan ?

Lau 1

18.03.2011, 13:41

arata super frumos

cismaru_nicoleta 1

18.03.2011, 13:42

Pai si normal ca ma intereseaza uleiul atat de virgin pt frumusete...ce daca esti gospodina nu ai dreptul sa fii si frmoasa,si sa te ingrijesti..??
Nu am nici in clin,nici in maneca cu bucataria?? ... .....nu mai pot de ras...Da ce toate trebuie sa fim genii????....Pai atunci cine ar mai invata de la noi?Daca nici una nu am fii novice... ..Care ar fii farmecul acestui site,daca nu invatam una de la alta...si nu postam ce am invatat....mai esuat,mai reusit...
Dar asa,ca raspuns general la afirmatia ta sa stii ca nu m-am dat niciodata un mare Bucatar...fac si eu ce am timp,si ce pot...cum am spus...avem dreptul sa ne placa sau nu vreo reteta,sau vreo persoana

crispop 1

18.03.2011, 13:47

Hai ca n-am chef sa ma cert cu tine, poza e f draguta, desi nu cred ca esti tu, daca e fiica ta e f frumoasa !Imi place mult sa bucataresc si ma deranjeaza f mult cei care scriu retete si nu le dau complete, intotdeauna exista un mic secret pe care in general gospodinele nu-l dau, nu exagerez deloc !

cismaru_nicoleta 1

18.03.2011, 13:54

Cris in poza sunt eu,nu am inca copii,desi imi doresc ...nu ma certam cu nimeni,dar sa stii ca nici pe un blog culinar nu vei gasi magazinele de unde s-au cumparat produsele.. ...si din toate site-urile acestea mie una mi s-a parut cel mai explicit si cel mai detaliat,fiecare reteta avand mai multe poze din timpul prepararii...
Numai bine

crispop 1

18.03.2011, 13:59

Citi ani ai daca nu te superi ?Pari f tianara si atunci tot repectul daca iti place sa gatesti asa de tinara, in ziua de azi fetele nu prea sunt preocupate de bucatarie .
Esti un copil dragalas si-ti dorec din suflet sa ai citi copii vrei tu !

cismaru_nicoleta 1

18.03.2011, 14:01

Am 24.. ...multumesc pt urari si pt compliment ...Si tie sanatate si numai bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Trio de humus reteta