Midii cu arome marocane, toast cu tapenade si salata de castraveti

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 13 Sep 2015 | 653 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru midii:
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 800 grame rosii in conserva
  • o mana patrunjel proaspat tocat
  • 2 lamai conservate
  • cateva firisoare de sofran
  • ulei de masline
  • 2 lingurite cu varf de harissa (pasta de ardei iuti)
  • 2 1/2 kg midii curate de barba si spalate bine
  • Pentru toast cu tapenade:
  • 90 grame tapenade cu rosii uscate la soare
  • 1 bagheta
  • Pentru salata:
  • 1 salata verde mica
  • 1/2 castravete
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • cateva frunze de menta tocata
  • 4 linguri iaurt bio degresat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu arome marocane, toast cu tapenade si salata de castraveti:

Intr-o tigaie sau tava foarte mare se incalzeste putin ulei de masline si se adauga usturoiul si harissa. 

Cu ajutorul unui blender se amesteca rosiile cu patrunjelul, lamaile si sofranul, sare si piper si se toarna in tava, tigaie. Se da focul la mare si se aduce sosul la punctul de fierbere. Se adauga midiile si se acopera tigaia cu strat dublu de folie de aluminiu. 

Se taie bagheta longitudinal si se prajeste pe un garatar fierbinte.

Se taie salata in 4. 

Se da castravetele pe razatoarea mare, se adauga sare si, cu mainile curate, se stoarce de excesul de apa si se aseaza intr-un bol, impreuna cu menta, sucul de lamaie,sare si iaurtul. Se amesteca pentru omogenizare. Se toarna peste salata.

Se ung bucatile de bagheta cu usturoiul, apoi cu tapenade. 

Se verfica midiile, daca s-au deschis. Cele care nu se deschid, se arunca. Se adauga sare in sos daca este nevoie si se presara patrunjel. 

Se servesc imediat cu salata si bagheta. 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu arome marocane, toast cu tapenade si salata de castraveti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

miki_a 1

14.09.2015, 11:47

Daaaa! Super arata!

Gherca Daniela 1

14.09.2015, 12:02

Gicuta69 1

14.09.2015, 14:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!