Midii cu arome marocane, toast cu tapenade si salata de castraveti

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 13 Sep 2015 | 3634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru midii:
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 800 grame rosii in conserva
  • o mana patrunjel proaspat tocat
  • 2 lamai conservate
  • cateva firisoare de sofran
  • ulei de masline
  • 2 lingurite cu varf de harissa (pasta de ardei iuti)
  • 2 1/2 kg midii curate de barba si spalate bine
  • Pentru toast cu tapenade:
  • 90 grame tapenade cu rosii uscate la soare
  • 1 bagheta
  • Pentru salata:
  • 1 salata verde mica
  • 1/2 castravete
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • cateva frunze de menta tocata
  • 4 linguri iaurt bio degresat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu arome marocane, toast cu tapenade si salata de castraveti:

Intr-o tigaie sau tava foarte mare se incalzeste putin ulei de masline si se adauga usturoiul si harissa. 

Cu ajutorul unui blender se amesteca rosiile cu patrunjelul, lamaile si sofranul, sare si piper si se toarna in tava, tigaie. Se da focul la mare si se aduce sosul la punctul de fierbere. Se adauga midiile si se acopera tigaia cu strat dublu de folie de aluminiu. 

Se taie bagheta longitudinal si se prajeste pe un garatar fierbinte.

Se taie salata in 4. 

Se da castravetele pe razatoarea mare, se adauga sare si, cu mainile curate, se stoarce de excesul de apa si se aseaza intr-un bol, impreuna cu menta, sucul de lamaie,sare si iaurtul. Se amesteca pentru omogenizare. Se toarna peste salata.

Se ung bucatile de bagheta cu usturoiul, apoi cu tapenade. 

Se verfica midiile, daca s-au deschis. Cele care nu se deschid, se arunca. Se adauga sare in sos daca este nevoie si se presara patrunjel. 

Se servesc imediat cu salata si bagheta. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu arome marocane, toast cu tapenade si salata de castraveti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta