Midii cu arome marocane, toast cu tapenade si salata de castraveti

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 13 Sep 2015 | 821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru midii:
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 800 grame rosii in conserva
  • o mana patrunjel proaspat tocat
  • 2 lamai conservate
  • cateva firisoare de sofran
  • ulei de masline
  • 2 lingurite cu varf de harissa (pasta de ardei iuti)
  • 2 1/2 kg midii curate de barba si spalate bine
  • Pentru toast cu tapenade:
  • 90 grame tapenade cu rosii uscate la soare
  • 1 bagheta
  • Pentru salata:
  • 1 salata verde mica
  • 1/2 castravete
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • cateva frunze de menta tocata
  • 4 linguri iaurt bio degresat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu arome marocane, toast cu tapenade si salata de castraveti:

Intr-o tigaie sau tava foarte mare se incalzeste putin ulei de masline si se adauga usturoiul si harissa.


Cu ajutorul unui blender se amesteca rosiile cu patrunjelul, lamaile si sofranul, sare si piper si se toarna in tava, tigaie. Se da focul la mare si se aduce sosul la punctul de fierbere. Se adauga midiile si se acopera tigaia cu strat dublu de folie de aluminiu.


Se taie bagheta longitudinal si se prajeste pe un garatar fierbinte.


Se taie salata in 4.


Se da castravetele pe razatoarea mare, se adauga sare si, cu mainile curate, se stoarce de excesul de apa si se aseaza intr-un bol, impreuna cu menta, sucul de lamaie,sare si iaurtul. Se amesteca pentru omogenizare. Se toarna peste salata.


Se ung bucatile de bagheta cu usturoiul, apoi cu tapenade.


Se verfica midiile, daca s-au deschis. Cele care nu se deschid, se arunca. Se adauga sare in sos daca este nevoie si se presara patrunjel.


Se servesc imediat cu salata si bagheta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu arome marocane, toast cu tapenade si salata de castraveti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

miki_a 1

14.09.2015, 11:47

Daaaa! Super arata!

Gherca Daniela 1

14.09.2015, 12:02

Gicuta69 1

14.09.2015, 14:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel