Miez de lapte cu mamaliguta gratinata

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2013 | 2742 vizualizari

 

Ai mei au servit cu asa pofta de parca nu au mancat mamaliguta in viata lor .:)))
Si , nu pot uita sa mentionez ca farfuria o am de la bunica si cusatura de la mama . Sper sa-mi poarte noroc la concurs !!!

 

INGREDIENTE

  • 3 cutii miez de lapte natur de la Delaco
  • 300 gr mozarella Delaco
  • 500 gr faina malai
  • 100 gr unt
  • 1.5 l apa
  • sare
  • 200 gr bacon
  • 200 gr kaizer afumat
  • rosii, salata verde , ceapa verde pentru decor .
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miez de lapte cu mamaliguta gratinata:

Apa se pune la fiert , se sareaza , se adauga untul si se toarna faina de malai in ploaie ,amestecandu-se incontinuu cu un tel .Mamaliga sa fie potrivit de tare .


Kaizerul se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie de teflon pana devine crocant .


Pentru gratinare se foloseste o forma de briose uriase , sase/ tava . Fiecare locas se tapeteaza cu o felie mare de bacon care la coacere va elibera suficienta grasime pentru gratinare .


Se umple forma pe jumatate cu mamaliga , se pune o felie de mozzarella ,apoi se completeaza cu mamaliga . Se incheie cu o lingura de grasime rezultata de la prajirea kaizerului .


Se da tava 15 minute pentru gratinare la cuptorul in prealabil incalzit .


Se acopera tava de briose din mamaliguta cu o alta tava si se rastoarna cu grija .


Serviti mamaliguta gratinata cu miez de lapte , deasupra presarat cu cubulete de kaizer si legume preferate .



 

TIPS-URI

1

Noi am avut alaturi si o supa de salata cu smanatana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miez de lapte cu mamaliguta gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

dodoverde 1

11.07.2013, 12:06

am vrut sa zic brinza,imi pre rau ca vin mereu cu critici dar uitam sa vb. romaneste

babi5 1

20.08.2013, 07:32

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 08:47

O bunatate !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Tarta foietaj la tigaie