Mille-feuille de legume

de Lia_ in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2014 | 4922 vizualizari

 

Eu am aprovizionat cu putina mozarella, nu stiam daca o sa imi placa pentru ca nu sunt prietena cu dovleceii. Totul a fost perfect. Completeaza carnea la gratar, de minune. Eu n-am mai avut nevoie de carne. Nu exagerati cu nici o aroma in plus. Busuioc+sare+piper este suficient. Daca va ganditi sa inlocuiti ceva, sub nici o forma nu renuntati la ardeiul copt, sau mozarella. Se face atat de repede incat mi-a lasat timp sa ma si joc de-a "chef-ul" in aranjarea farfuriei. Am montat farfuria fara carne, pentru ca merita puse in valoare legumele. Reteta este preluata de la Sylvia Boutiere. Cand a postat-o am spus ca sigur am sa o prepar.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel/zucchini
  • 1 ardei gras rosu copt
  • mozzarella
  • putin busuioc
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille-feuille de legume:

Pui la scurs mozarella, cu 1-2 ore inainte.

1. Speli legumele.Pui ardeiul gras la copt pe gratar/tabla/tigaia de copt vinete.

2. Tai rondele vanata si dovlecelul, pe care le sarezi si piperezi. Lasi asa pret de cateva minute ca sa scoata apa din ele. Rudele mele din Franta :) cunosc termenul "dégorger".

3. Legumele se prajesc individual in putin ulei de masline. Ungi o tigaie cu o pelicula fina de ulei de masline. Este foarte important ca fiecare leguma sa fie preparata individual, asa isi patreaza mai bine aroma.

4. Decojesti ardeiul copt. Daca este timp, il tii intr-o punga etans ca sa transpire. Se decojeste mai usor (se spune). Eu ma grabeam si l-am scufundat 1 minut in apa rece, l-am uscat cu prosop de hartie si decojit usor pentru ca avea peretii grosi. Poti sa preincalzesti acum cuptorul la 210 grade.

5. Intr-o tava mica de cuptor, pe o hartie de copt asezi in straturi ardeii copti taiati/decupati pe masura rondelelor de legume, mozzarella, vanata, alternand straturile si terminand cu mozzarella.

Doua straturi de mozarella in toata compozitia, sunt suficiente.

6. Asezonezi intre straturi cu putin busuioc proaspat.

7. Introduci tava la cuptor, incalzit la 210 grade pret de cateva minute pana se topeste mozzarella.

Mai departe te ocupi de grillul din carne daca doresti. Recomandarea este: "doar cu sare si piper, in special la carnea de vita nu prea pun multe condimente deoarece daca este o bucata de calitate, gustul in sine trebuie apreciat si scos in evidenta."

Se monteaza totul pe o farfurie calda, pui cate un mille-feuille de legume cu o portie mai putin sau mai mult generoasa de carne si adaugi putin sos dupa gust (poate fi de piper).

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Se monteaza totul pe o farfurie calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mille-feuille de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

_Alina_ 1

07.04.2014, 18:41

Superba prezentare!

MOKUSKA 1

13.05.2014, 11:13

crezi ca poti sa imi dai niste lectii pt pozat retelele? Glumesc, arata foarte bine, cred ca este si foarte gustos

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 15:20

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta perfecta;)