Minciunele

de - Andreea - in Dulciuri, 24 Iun 2014 | 22079 vizualizari

 

Mai facusem reteta dar nu apucasem sa fac poze :) ... asa ca duminica cand copii au cerut gogosi m-am gandit imediat la reteta de Minciunele prezentata de Merisor >:D< ... Multumesc mult de reteta...sunt suuuuper bune !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 3 linguri cu zahar tos
  • un varf de sare
  • 200 gr iaurt simplu
  • 450-500 gr faina alba tip '00'
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • ulei ( pentru prajit)
  • zahar pudra ( pentru pudrat)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele:

Punem intr-un bol oul impreuna cu zaharul si sarea.Frecam bine  pana se lichefiaza .

Adaugam iaurtul ,amestecam dupa care incepem sa adaugam putin cate putin faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul.

Obtinem un aluat nelipicios.Daca aluatul e prea moale mai adaugati faina.

Invelim bolul cu folie alimentara si lasamla odihnit in jur de o jumatate de ora.

Dupa acest timp , impartim aluatul in mai multe parti.Fiecare parte o intindem cu ajutorul unui sucitor si taiem aluatul pentru a obtine un  dreptunghi.

Fiecare dreptunghi il taiem pe verticala pentru a obtine fasii pe care le crestam in mijloc.Trecem un capat prin taietura si rasucim usor.

Separat punem ulei intr-o tigaie mai adanca si cand uleiul s-a incins punem din minciunele si le prajim pe ambele parti.

Se scot pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces si pudram dupa plac cu zahar pudra.

Delicioaseeee ;)

 

 

 

TIPS-URI

1

Merisor in aluat a pus si esenta si coaja rasa de portocala pentru un gust mai aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Uscatele