Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Mai facusem reteta dar nu apucasem sa fac poze :) ... asa ca duminica cand copii au cerut gogosi m-am gandit imediat la reteta de Minciunele prezentata de Merisor >:D< ... Multumesc mult de reteta...sunt suuuuper bune !!!
Punem intr-un bol oul impreuna cu zaharul si sarea.Frecam bine pana se lichefiaza .
Adaugam iaurtul ,amestecam dupa care incepem sa adaugam putin cate putin faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul.
Obtinem un aluat nelipicios.Daca aluatul e prea moale mai adaugati faina.
Invelim bolul cu folie alimentara si lasamla odihnit in jur de o jumatate de ora.
Dupa acest timp , impartim aluatul in mai multe parti.Fiecare parte o intindem cu ajutorul unui sucitor si taiem aluatul pentru a obtine un dreptunghi.
Fiecare dreptunghi il taiem pe verticala pentru a obtine fasii pe care le crestam in mijloc.Trecem un capat prin taietura si rasucim usor.
Separat punem ulei intr-o tigaie mai adanca si cand uleiul s-a incins punem din minciunele si le prajim pe ambele parti.
Se scot pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces si pudram dupa plac cu zahar pudra.
Delicioaseeee ;)
1
Merisor in aluat a pus si esenta si coaja rasa de portocala pentru un gust mai aromat.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult