Minciunele

de Andreea Caroline in Dulciuri, 24 Iun 2014 | 15407 vizualizari

 

Mai facusem reteta dar nu apucasem sa fac poze :) ... asa ca duminica cand copii au cerut gogosi m-am gandit imediat la reteta de Minciunele prezentata de Merisor >:D< ... Multumesc mult de reteta...sunt suuuuper bune !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 3 linguri cu zahar tos
  • un varf de sare
  • 200 gr iaurt simplu
  • 450-500 gr faina alba tip '00'
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • ulei ( pentru prajit)
  • zahar pudra ( pentru pudrat)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele:

Punem intr-un bol oul impreuna cu zaharul si sarea.Frecam bine pana se lichefiaza .


Adaugam iaurtul ,amestecam dupa care incepem sa adaugam putin cate putin faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul.


Obtinem un aluat nelipicios.Daca aluatul e prea moale mai adaugati faina.


Invelim bolul cu folie alimentara si lasamla odihnit in jur de o jumatate de ora.


Dupa acest timp , impartim aluatul in mai multe parti.Fiecare parte o intindem cu ajutorul unui sucitor si taiem aluatul pentru a obtine un dreptunghi.


Fiecare dreptunghi il taiem pe verticala pentru a obtine fasii pe care le crestam in mijloc.Trecem un capat prin taietura si rasucim usor.


Separat punem ulei intr-o tigaie mai adanca si cand uleiul s-a incins punem din minciunele si le prajim pe ambele parti.


Se scot pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces si pudram dupa plac cu zahar pudra.


Delicioaseeee ;)




 

TIPS-URI

1

Merisor in aluat a pus si esenta si coaja rasa de portocala pentru un gust mai aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Criss 1

25.06.2014, 05:24

dantes 1

25.06.2014, 06:43

Bune!

Andreea Caroline 1

25.06.2014, 17:17

Va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Minciunele (Uscatale)