Minciunele( cirighele) reteta veche, fara drojdie

de Sidy in Dulciuri, 11 Sep 2011 | 46929 vizualizari

COMENTARII (21)

Mitinita 1

11.09.2011, 15:41

la astea parca le zicea si altfel dar la ora asta chiar nu ma incumet,sa se mai intunece...dar sunt bune tare...cum,cirighele am facut si chisalita

diaconta 1

11.09.2011, 15:58

Yeeeeeeeeeeeesss,noi le zicem si "ciurigai"

Silvioara 1

11.09.2011, 16:18

eu le spun minciunele, ca numai ma amagiti cu ele pe ecran, de papat n-ajung la ele...

aziz 1

11.09.2011, 16:23

si noi tot minciunele le zicem

horia 1

11.09.2011, 16:44

cu "cirighelele" tale,m-ai cam ametit de tot.mi-am adus aminte de bunica .ea mai facea delicii de genul asta.

horia 1

11.09.2011, 16:45

super prezentare,felicitari !

Bunica 1

11.09.2011, 17:00

Woooow, mai dus cu gandul in copilarie Aveam o matusa , care iarna, in seara de colind, facea minciunele....niciodata nu mi s-au parut mai bune ca cele din seara de colind

SENO 1

11.09.2011, 17:36

ce frumoae straluceau in tigaie.....minciunele ne facea mama mereu cand eram mici

kamy 1

11.09.2011, 19:06

de cand nu mai e mama,nu am mai mancat iaca-s 21 de ani

Rocsi 1

11.09.2011, 19:17

bune-s minciunelele

Lau 1

11.09.2011, 21:51

bune

alinutzika 1

11.09.2011, 22:54

la noi li se spune ciurigi sau ciurigaie...cate zone atatea denumiri..Ideea e ca sunt foarte bune si mie imi plac mult..

RuxyRux 1

11.09.2011, 23:58

Mult imi mai plac Sidy...servesc si eu...cateva...ba nuuuu...m-am razgandit...iau tot ce e pe farfurie...sau mai bine...pe tava nu-i suparare sper

jolygina 1

12.09.2011, 09:17

foarte bun

DIANA B 1

12.09.2011, 09:31

Ce-i in ultima poza , vreau eu
Am sa ma topesc dupa ,,fundite" si dupa placintele cu branza la cuptor
Dar voi incerca reteta ta , ptr ca nu are drojdie ... ce ,,dodoloatze" ti-au iesit

MotanLaOale 1

12.09.2011, 10:49

de cand vreau si eu sa fac ....... bune bune

LUK 1

12.09.2011, 16:11

ph de cand n-am mai facut..eu le zic "uscatele"

MIUTA 1

13.09.2011, 13:29

Sidy draga nu stiu ce faci ca tot ce gatesti imi place
Sunt tare bune

soryna1981 1

19.09.2011, 11:33

Buna Sidy, spune-mi te rog aluatul dupa framantare cum tre sa aiba consistenta, nu stiu daca poti acum sa-mi rasp imeiat deoarece sunt cu aluatul in castron deja framantat, dar este lipicios.....desii am pus toate ingredientele stas cum le-ai spus, dar ma tem sa nu fie ceva ce nu stiu.....spune-mi daca tre sa fie asa lipicios sau nu....si daca nu ce sa fac.... Multumesc.....

Miha 1

19.09.2011, 15:15

Soryna, parerea mea e ca mai poti adauga putina faina, daca aluatul e lipicios.
Chiar daca ai pus cat scria in reteta, e posibil sa trebuiasca putin mai mult. Depinde de tipul de faina folosit si de gradul de absorbtie al acesteia

soryna1981 1

19.09.2011, 16:17

Multumesc pt "interventie"....asa este m-am gandit ca sa pun mai multa faina, dar am zis ca, cine stie poate sa nu gresesc...evident ca nu puteam astepta un rasp prompt asa ca m-am apucat si am mai pus faina, deci la mine a intrat 1 kg si un sfert de faina....asa ca intr-adevar depinde cred ca de faina folosita.Ce pot spune ca desii am mai pus faina nu am putut face acele forme de triunghi intors de un colt.....se lipeau mai mereu....asa ca am taiat cu un pahar forma rotunda si cu un dop de plastic de sticla la mijloc....si am facut ca un cerc cu gaura.....si asa am fost sigura ca se coc si in mijloc...nemaifacand reteta aceasta(altele da,dar nu pe aceasta)nu am stiut daca ramane sau nu coca in mijloc, se mai intampla, asa ca nu am riscat si am facut cu"gaura"....dar cred totusi ca pt ca am pus faina in plus,mi-au iesit super si la gust si ca forma,aspect,dar parca sunt f putin gumate.....pufos-gumat....deci nici pufos...nici doar gumat....intre.....oricum succes Sidy pt retetele tale....

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, la tigaie