Minciunele, Scovergi sau Csoroge

de T I M E A in Dulciuri, 17 Ian 2013 | 15369 vizualizari

 

Oricum le-am zice sunt la fel de bune :). Reteta o am de la mama mea, doar ca ea face mereu cantitati industriale si eu am facut doar jumatate din cat mi-a zis ea.

 

INGREDIENTE

  • 450-500 gr faina
  • 140 gr margarina
  • 1/2 cana lapte
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • un varf de cutit sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele, Scovergi sau Csoroge:

Frecam margarina (sa fie la temp. camerei) cu zaharul si un varf de sare.

Adaugam coaja rasa de la portocala si lamaie, oul si laptele caldut.

Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam treptat la compozitia de mai sus.

Turnam apoi pe masa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de degete. (Daca considerati ca mai e nevoie de faina mai adaugati).

Lasam apoi aluatul sa stea 20-30 min la temperatura camerei.

Impartim aluatul in doua si pe rand intindem doua foi pe masa tapetata cu faina.

Taiem aluatul in fasii de aprox 5-6 cm pe care le portionam apoi si le facem cate o gaura in mijloc si le rasucim. (vezi poza).

Prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Pudram cu zahar pudra si mancam cu pofta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele, Scovergi sau Csoroge" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

T I M E A 1

18.01.2013, 15:33

Rocsi trimit la pachet? sau mai bine faci si tu

Cris2711 1

18.01.2013, 19:55

m-am obisnuit sa gasesc aici la tine ce imi place

T I M E A 1

18.01.2013, 20:33

ma bucur Cris

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fundite aromate