Mingiute de cascaval

de ionix in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2009 | 5149 vizualizari

 

reteta o am de la soacra-mea care o are dintr-o revista... nu mai stim ce revista pt ca era o foaie decupata :D:D

 

INGREDIENTE

  • 250 g cascaval
  • 3 oua
  • 2-3 linguri cu faina
  • o legatura de marar
  • sare si piper
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mingiute de cascaval:

 

Cascavalul se da pe razatoare, pe ochiurile mici ale razatoarei. Doua oua se bat si se amesteca cu cascavalul. Se adauga  faina usor pentru a nu face cocoloase si amestecand pana se incorporeaza bine. 

Mararul se toaca marunt si se pune peste compozitie amestecand bine pentru a dispersa in mod egal mararul. Se mai pune sare si piper dupa gust.

Se fac mingiute mici care se dau printr-un ou batut, se pune sare si piper iar apoi se dau bine prin mult pesmet pentru a nu curge mai apoi cascavalul in momentul prajelii.

Intr-un ceaun se pune la incins ulei, sa fie destul de mult cat sa balteasca mingiutele.

Cand uleiul este foarte bine incins se pun mingiutele. Trebuie avut grija ca se fac foarte repede. De preferat ar fi ca mai intai sa faceti toate mingiutele si apoi sa le prajiti. Se scot pe niste servetele pentru a se scurge bine de ulei.

Se mananca atat calde cat si reci.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mingiute de cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ionix 1

05.12.2009, 15:30

asa-i Rivka... mie-mi plac calde mai mult, desi pap mai putin pt ca-s prajite... dar sunt bune si nu absorb ulei mult... nu-s gretoase deloc...

brie 1

05.12.2009, 18:15

pana_luminita 1

05.12.2009, 23:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufleu elvetian cu cascaval