Mingiute jucause

de Sabina in Mancare copii, 15 Mai 2009 | 10477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame branzica dulce
  • 6 linguri zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri de gris
  • stafide
  • 400 grame nuca macinata (eu am folosit nuca de cocos)
  • optional migdale macinate (am inlocuit cu fulgi de cioco)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mingiute jucause:

Mai intai si mai intai se pregateste un gris cu lapte mai vartos, in care adaugam bineinteles zaharul si coaja de portocale. Se lasa sa se raceasca. Separat, intr un vas se amesteca branza cu stafidele, iar la final grisul racit. Pasta obtinuta trebuie sa fie consistenta.

Se formeaza bilute potrivite si "se tavalesc" prin nuca pisata. Se dau la rece pentru aproximativ o ora si apoi se pot manca. Este un desert delicios si sanatos pentru cei mici, dar si pentru cei mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mingiute jucause" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adry88 1

20.05.2011, 12:29

foarte bune

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:29

place

Lau 1

01.11.2011, 08:01

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Copilaria intr-o farfurie: Colarezi