Gogosi berlineze, reteta pentru un desert delicios

de Lorelley in Dulciuri, 1 Feb 2017 | 39557 vizualizari

 


Mini Gogoși Berlineze. Aceste gogoși sunt pur și simplu demențiale, o nebunie, chiar dau dependență. Le-am făcut  de 3 ori intr-o săptămână și au ieșit de-a dreptul perfecte.
Vi le recomand cu drag să le încercați, știu sigur că veți fi surprinși de pufoşenia, aroma și miezul acestor berlineze .
Pentru aceste Gogosi berlineze, reteta pentru un desert delicios, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, lapte, oua, zahar, unt, drojdie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gogosi berlineze, reteta pentru un desert delicios
  • 500 gr făină
  • 270 ml lapte
  • 2 gălbenușuri
  • 80 gr zahăr
  • 25 gr drojdie proaspătă (sau un plic drojdie uscată)
  • 50 gr unt
  • o esență de vanilie
  • ulei pt prajit
  • un praf de sare
  • zahăr pudră opțional
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi berlineze, reteta pentru un desert delicios:

Cum se prepara Gogosi berlineze, reteta pentru un desert delicios

Intr-un bol încăpător, se adaugă laptele călduț, zahărul și drojdia, amestecăm până la dizolvarea zahărului, apoi punem și gălbenușurile, untul (topit și răcit), esența de vanilie și praful de sare. Omogenizăm totul cu o lingură, incorporând ușor și făina. Frământăm aluatul obținut până nu se mai lipește de mâini, dacă e cazul, puteți să mai adăugați puțină făină, până ajungeți la consistența dorită. Lăsăm la dospit o oră aprox. la loc călduț  (eu încălzesc cuptorul 1 min apoi il sting, introduc bolul cu aluat și il las cu usa inchisa).

Rupem bucăți din aluat și formăm biluțe, le-am făcut de 15 gr. biluța (cât bobul unui strugure mai mare), dar asta rămâne la alegerea fiecăruia. Le așezăm pe o foaie de copt distanțate, pt ca vor mai crește și le mai lasăm o oră să dospească acoperite cu un șervet.

Încingem uleiul intr-o tigaie înaltă și începem să adăugăm din gogoșile formate (le desprindem ușor de foaie să nu le deformăm). Uleiul trebuie sa ajungă măcar la mijlocul gogoșilor, lăsăm focul mediu spre mic și le rumenim frumos pe ambele părți. Pe un platou cu șervet, scoatem mini gogoșile și le pudrăm cu zahăr pudră dacă dorim. Se pot servi atât simple cât și cu ciocolată, dulceață, înghețată..

 Incearca si reteta de Gogosi rasucite, pufoase si bune sau varianta de Gogosi simple, la fel de bune.

Iti recomandam si reteta de Gogosi pufoase cu lingura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi berlineze, reteta pentru un desert delicios" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase cu gem de capsuni