Desert gogosi simple

de katty in Dulciuri, 3 Mai 2020 | 6707 vizualizari

 

Tare pofta mi-ati facut de niste gogosi. Asa ca am apelat la rezerva strategica si am trecut la treaba, cam cu strangere de inima pentru bietul meu cantar, recunosc.
Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina + pentru presarat
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei+ pentru prajit
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi simple:

Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc.

Intr-un castron punem drojdia si adaugam putin lapte caldut. Omogenizam bine.

In adancitura formata punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si drojdia. Intr-o margine punem sarea. Turnam cate putin lapte amestecat cu apa minerala (caldute) si mixam aluatul bine (sau il framantam la mana) pana devine nelipicios. Spre final adaugam si uleiul.

Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe un blat infainat intr-un strat de  aprozimativ 0,5 cm. Cu gura unui pahar trecut prin faina decupam gogosile.

Lasam aluatul sa mai creasca 15 minute.

Punem ulei intr-un vas si il lasam sa se incinte bine. Prajim pe rand gogosile, pe ambele parti. Scoatem gogosile pe hartie absorbanta si le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

TIPS-URI

1

incintati bine uleiul inainte de a pune gogosile

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi simple" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

01.04.2021, 08:26

Bune!

Rahela Velicu 1

17.05.2021, 10:35

Anett 1

14.02.2022, 16:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura dobos