Desert mini savarine-reteta rapida

de Bunica in Prajituri, 25 Mai 2020 | 2141 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Savarinele ,un desert preferat in familia noastra!Am ales sa prepar reteta d-nei de 92 de ani,care a fost la emisiunea Chefi la cutite:))))).Prea au laudat-o cei trei chefi!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 3 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • o lingura esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 400 ml. smantana pentru frisca 30%grasine
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g. gem de visine
  • Sirop
  • 400 ml. apa
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • rom dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini savarine-reteta rapida:

Siropul

Zaharul se fierbe cu apa pana se topeste zaharul.

Apoi se lasa sa dea 3-4 clocote si se stinge focul.

Se lasa sa se raceasca.

Gemul de visine l-am pus in blender si l-am facut o pasta.

Frisca

Smantana pentru frisca se mixeaza,cand incepe sa se lege adauga zaharul pudra si zaharul vanilat.

Mixeaza pana in momenul in care scoti telurile ,frisca sta mot.

Separam alusurile de galbenusuri.

Adauga un praf de sare peste albusuri ,apoi mixeaza pana obtii o bezea lucioasa.

Adauga  vanilia si zaharul in ploaie si mixeaza in continuare pana la topirea zaharului.

Galbenusurile se adauga cate unul mixand in continuare.

Inainte de a adauga faina pune coaja de lamaie rasa.

 

Scoate telurile mixerului .

Amesteca praful de copt cu faina .

Pune faina peste bezea amestecand de jos in sus cu ajutorul unei spatule sau lingura de lemn.

Unge formele de savarine sau briose cu ulei,pudreaza-le cu faina.

Pune aluatul in forme 3/4 din forma.

Da formele la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 de minute.

Scoate formele din cuptor si lasa sa se raceasca .

Se scot savarinele din forme.

Pune siropul intr-un vas cu gura larga,intr-un castron de preferinta,si introduci fiecare savarina in sirop rotind-o usor pentru a se insiropa.

Pune savarinele pe un platou si taie de la fiecare capacul.

Cu ajutorul unui poch am pus frisca intre capac si blatul savarinei.

Deasupra am uns cu pasta din gemul de visine .

Se lasa la rece 2-3 ore inainte de servire.

 

 

TIPS-URI

1

Incepi cu prepararea siropului pentru a avea timp sa se raceasca.

2

Nu deschide cuptorul in primele 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini savarine-reteta rapida" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca