Prajitura de post

de JulyCris in Prajituri, 16 Apr 2014 | 3547 vizualizari

 

O prajiturica foarte gustoasa pe care am pregatit-o pt mama mea de Florii.

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri suc de rosii
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Crema 1
  • 500 ml apa
  • 4 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Crema 2
  • 500 gr gem de prune
  • 3-4 linguri cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post:

M-am inspirat de aici.Daca prajiturica Ancai arata demential,eu am facut un rateu de toata frumusetea. Dar gustoasa...Macar atat. Nu stiu unde am gresit,ca am urmat instructiunile intocmai.Foile le-am insiropat ca au necesitat.Crema 1 mi-a iesit destul de moale. Important e ca s-a terminat. :)

Foi

Se amesteca faina cu apa,sucul de rosii,uleiul,zaharul,amoniacul si sarea si se framanta un aluat.Se imparte in patru parti egale din care se intind foi pe dosul tavii si se coc 8-10 minute.

crema 1

Faina,zaharul,si un praf de sare se adauga in apa,se pune la foc mic si se amesteca pana se ingroasa ca o smantana.Se lasa sa se racoreasca.Intre timp,se freaca margarina cu zaharul pudra si esenta de vanilie.Se adauga putin cate putin la crema de faina,amestecand cu mixerul.Se da crema obtinuta la rece pt 30 de minute.

Crema 2

Gemul se amesteca cu cacaoa si esenta de rom.

Asamblare

Foaie, 1/2 crema de gem, foaie, crema 1, foaie 1/2 crema gem(cealalta jumatate),foaie. Se acopera cu un prosop si se lasa la rece pana a doua zi. 

TIPS-URI

1

Foile ies destul de tari. Insiropati-le putin cu sirop de zahar ars.

2

In crema de faina,adaugati o lingura de amidon in plus.Mie mi-a iesit foarte moale crema cu toate ca am tinut-o suficient pe foc.Sau gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bulion