Prajitura de post

de JulyCris in Prajituri, 16 Apr 2014 | 3059 vizualizari

 

O prajiturica foarte gustoasa pe care am pregatit-o pt mama mea de Florii.

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri suc de rosii
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Crema 1
  • 500 ml apa
  • 4 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Crema 2
  • 500 gr gem de prune
  • 3-4 linguri cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post:

M-am inspirat de aici.Daca prajiturica Ancai arata demential,eu am facut un rateu de toata frumusetea. Dar gustoasa...Macar atat. Nu stiu unde am gresit,ca am urmat instructiunile intocmai.Foile le-am insiropat ca au necesitat.Crema 1 mi-a iesit destul de moale. Important e ca s-a terminat. :)


Foi


Se amesteca faina cu apa,sucul de rosii,uleiul,zaharul,amoniacul si sarea si se framanta un aluat.Se imparte in patru parti egale din care se intind foi pe dosul tavii si se coc 8-10 minute.


crema 1


Faina,zaharul,si un praf de sare se adauga in apa,se pune la foc mic si se amesteca pana se ingroasa ca o smantana.Se lasa sa se racoreasca.Intre timp,se freaca margarina cu zaharul pudra si esenta de vanilie.Se adauga putin cate putin la crema de faina,amestecand cu mixerul.Se da crema obtinuta la rece pt 30 de minute.


Crema 2


Gemul se amesteca cu cacaoa si esenta de rom.


Asamblare


Foaie, 1/2 crema de gem, foaie, crema 1, foaie 1/2 crema gem(cealalta jumatate),foaie. Se acopera cu un prosop si se lasa la rece pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Foile ies destul de tari. Insiropati-le putin cu sirop de zahar ars.

2

In crema de faina,adaugati o lingura de amidon in plus.Mie mi-a iesit foarte moale crema cu toate ca am tinut-o suficient pe foc.Sau gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bunica 1

16.04.2014, 23:23

Buna!

Luckycake 1

17.04.2014, 10:26

gustoasa

Rocsi 1

17.04.2014, 10:53

Mmmm prea buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc de rosii