Prajitura de post

de JulyCris in Prajituri, 16 Apr 2014 | 4500 vizualizari

 

O prajiturica foarte gustoasa pe care am pregatit-o pt mama mea de Florii.

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri suc de rosii
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Crema 1
  • 500 ml apa
  • 4 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Crema 2
  • 500 gr gem de prune
  • 3-4 linguri cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post:

M-am inspirat de aici.Daca prajiturica Ancai arata demential,eu am facut un rateu de toata frumusetea. Dar gustoasa...Macar atat. Nu stiu unde am gresit,ca am urmat instructiunile intocmai.Foile le-am insiropat ca au necesitat.Crema 1 mi-a iesit destul de moale. Important e ca s-a terminat. :)

Foi

Se amesteca faina cu apa,sucul de rosii,uleiul,zaharul,amoniacul si sarea si se framanta un aluat.Se imparte in patru parti egale din care se intind foi pe dosul tavii si se coc 8-10 minute.

crema 1

Faina,zaharul,si un praf de sare se adauga in apa,se pune la foc mic si se amesteca pana se ingroasa ca o smantana.Se lasa sa se racoreasca.Intre timp,se freaca margarina cu zaharul pudra si esenta de vanilie.Se adauga putin cate putin la crema de faina,amestecand cu mixerul.Se da crema obtinuta la rece pt 30 de minute.

Crema 2

Gemul se amesteca cu cacaoa si esenta de rom.

Asamblare

Foaie, 1/2 crema de gem, foaie, crema 1, foaie 1/2 crema gem(cealalta jumatate),foaie. Se acopera cu un prosop si se lasa la rece pana a doua zi. 

TIPS-URI

1

Foile ies destul de tari. Insiropati-le putin cu sirop de zahar ars.

2

In crema de faina,adaugati o lingura de amidon in plus.Mie mi-a iesit foarte moale crema cu toate ca am tinut-o suficient pe foc.Sau gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu bulion