Desert prajitura 10 de post

de Georgiana78 in Prajituri, 4 Dec 2012 | 153143 vizualizari

 

Este o prajitura minunata, aspectuasa, super cremoasa si nu in ultimul rand delicioasa si aromata! A avut un succes maxim si a disparut foaaarte repede! Aaaaa, si era sa uit....denumirea de 10 i-am dat-o eu de la numarul de linguri de ingrediente!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 700 gr faina
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri suc de rosii
  • 1 praf sare
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1,5 lingurita amoniac
  • Crema 1 :
  • 500 ml apa
  • 4 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Crema 2 :
  • 400 gr gem prune (magiun)
  • 3 linguri cu varf cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura 10 de post:

Foi: Amesteca faina cu apa, sucul de rosii, uleiul, zaharul, amoniacul si sare si framanta un aluat potrivit de tare. Imparte aluatul in 4 bucati egale si intinde pe rand patru foi care se coc pe dosul tavii, la foc potrivit, 8-10 minute.

Crema 1: Adauga faina si zaharul si un praf de sare in apa, omogenizeaza bine si fierbe la foc mic pana se ingroasa ca o smantana groasa. Lasa compozitia sa se racoreasca putin.

Intre timp freaca margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra si esenta de vanilie si amesteca cu crema de faina, adaugata putin cate putin si amestecata cu mixerul. Pune crema astfel obtinuta la rece pentru 25 minute.

Crema 2: Amesteca gemul cu cacaua si esenta de rom.

Asamblare: Intr-o tava asaza prima foaie, intinde jumatate din crema 2, pune a doua foaie si intinde uniform toata crema 1. Pune a treia foaie, intinde restul din crema 2 si la final ultima foaie.

Acopera prajitura cu un prosop curat si am las-o la rece pana a doua zi. Tai-o in dreptunghiuri si serveste-o cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura 10 de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure