Desert prajitura 10 de post

de Georgiana78 in Prajituri, 4 Dec 2012 | 130075 vizualizari

 

Este o prajitura minunata, aspectuasa, super cremoasa si nu in ultimul rand delicioasa si aromata! A avut un succes maxim si a disparut foaaarte repede! Aaaaa, si era sa uit....denumirea de 10 i-am dat-o eu de la numarul de linguri de ingrediente!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 700 gr faina
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri suc de rosii
  • 1 praf sare
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1,5 lingurita amoniac
  • Crema 1 :
  • 500 ml apa
  • 4 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Crema 2 :
  • 400 gr gem prune (magiun)
  • 3 linguri cu varf cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura 10 de post:

Foi: Amesteca faina cu apa, sucul de rosii, uleiul, zaharul, amoniacul si sare si framanta un aluat potrivit de tare. Imparte aluatul in 4 bucati egale si intinde pe rand patru foi care se coc pe dosul tavii, la foc potrivit, 8-10 minute.


Crema 1: Adauga faina si zaharul si un praf de sare in apa, omogenizeaza bine si fierbe la foc mic pana se ingroasa ca o smantana groasa. Lasa compozitia sa se racoreasca putin.


Intre timp freaca margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra si esenta de vanilie si amesteca cu crema de faina, adaugata putin cate putin si amestecata cu mixerul. Pune crema astfel obtinuta la rece pentru 25 minute.


Crema 2: Amesteca gemul cu cacaua si esenta de rom.


Asamblare: Intr-o tava asaza prima foaie, intinde jumatate din crema 2, pune a doua foaie si intinde uniform toata crema 1. Pune a treia foaie, intinde restul din crema 2 si la final ultima foaie.


Acopera prajitura cu un prosop curat si am las-o la rece pana a doua zi. Tai-o in dreptunghiuri si serveste-o cu mare pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura 10 de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (88)

Georgiana78 1

26.11.2013, 16:43

Claudia

Krystyan Trendy 1

13.01.2014, 10:36

ce prajitura buna !

Georgiana78 1

13.01.2014, 13:29

Multumesc Kristy....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si bezea