Savarine

de mamaieelena in Prajituri, 29 Oct 2012 | 6883 vizualizari

 

Este prima oara cand incerc aceasta prajitura care m-a marcat in perioada copilariei mele si nu stiu cand o sa mai incerc oricum o sa vedeti ce mi-a iesit.......

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 4 galbenusuri
  • 20 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt
  • 250 zahar
  • sare putin(un varf de cutit)
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 300 ml frisca lichida pentru umplut
  • jeleu de fructe
  • 4 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Din drojdie, faina si lapte se face o maia (2 linguri faina ,50ml lapte caldut + 1 lingura cu zahar) se lasa la crescut. Faina se pune in castron si se adauga maiaua crescuta, galbenusurile, laptele (restul de lapte in care s-a dizolvat zaharul si 1 plic de vanilie) si se amesteca bine. Se adauga untul topit si uleiul. Se pune la cald sa se dospeasca aluatul atat cat se poate in 15 minute (dupa reteta). Am pus apoi in formele unse bine cu margarina si am mai lasat la dospit un pic, apoi le-am pus in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Le-am tinut pana s-au rumenit.


Intre timp se face siropul din apa, zahar si un plic cu zahar vanilat. Se da la rece.


Cand savarinele s-au racit se taie un capac si se insiropeaza.


Intr-o craticioara am pus 3 linguri cu fructe de padure congelate si zahar si am pus pe foc sa se fiarba putin. Intre timp am pus la inmuiat si cele 4 foi de gelatina si am pus peste fructele fierte sa se dizolve bine. A doua zi am pregatit frisca lichida si am pus in fiecare savarina si deasupra am pus acel jeleu de fructe .


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Doralinda 1

15.11.2012, 21:24

La favorite express!!! E singura prajitura care o mancam cand eram mica!!! E urmatorul desert pe lista! as putea avea si eu, dar fara sa fac?!

Geanina87 1

15.11.2012, 21:33

Bune tare

jolygina 1

18.12.2012, 10:51

gust romanesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu pesmet