Savarine

de mamaieelena in Prajituri, 29 Oct 2012 | 9623 vizualizari

 

Este prima oara cand incerc aceasta prajitura care m-a marcat in perioada copilariei mele si nu stiu cand o sa mai incerc oricum o sa vedeti ce mi-a iesit.......

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 4 galbenusuri
  • 20 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt
  • 250 zahar
  • sare putin(un varf de cutit)
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 300 ml frisca lichida pentru umplut
  • jeleu de fructe
  • 4 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Din drojdie, faina si lapte se face o maia (2 linguri faina ,50ml lapte caldut + 1 lingura cu zahar) se lasa la crescut. Faina se pune in castron si se adauga maiaua crescuta, galbenusurile, laptele (restul de lapte in care s-a dizolvat zaharul si 1 plic de vanilie) si se amesteca bine. Se adauga untul topit si uleiul. Se pune la cald sa se dospeasca aluatul atat cat se poate in 15 minute (dupa reteta). Am pus apoi in formele unse bine cu margarina si am mai lasat la dospit un pic, apoi le-am pus in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Le-am tinut pana s-au rumenit.

Intre timp se face siropul din apa, zahar si un plic cu zahar vanilat. Se da la rece.

Cand savarinele s-au racit se taie un capac si se insiropeaza.

Intr-o craticioara am pus 3 linguri cu fructe de padure congelate si zahar si am pus pe foc sa se fiarba putin. Intre timp am pus la inmuiat si cele 4 foi de gelatina si am pus peste fructele fierte sa se dizolve bine. A doua zi am pregatit frisca lichida si am pus in fiecare savarina si deasupra am pus acel jeleu de fructe .

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Doralinda 1

15.11.2012, 21:24

La favorite express!!! E singura prajitura care o mancam cand eram mica!!! E urmatorul desert pe lista! as putea avea si eu, dar fara sa fac?!

Geanina87 1

15.11.2012, 21:33

Bune tare

jolygina 1

18.12.2012, 10:51

gust romanesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone