Madelene

de Rocsi in Prajituri, 30 Sep 2010 | 4749 vizualizari

 

Saptamana trecuta voiam sa fac ceva pentru week-end si nu stiam ce..am rasfoit o carte de bucate si am gasit aceasta reteta...atat pot sa zic ca sunt delicioase,in timp ce le coceam era o aroma in toata casa nemaipomenita....

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 100 gr unt
  • 150 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 50-100 gr stafide
  • 1 praf de copt
  • o mana miez de nuca
  • 1 esenta rom
  • o lingura gem din coji de portocale (asta facultativ,daca nu puneti doar coaja de portocala rasa)
  • topping de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madelene:

intr-o tigaita se pune untul la topit dar fara sa se infierbante,doar cat sa se topeasca.


albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si esenta de rom.


apoi se adauga galbenusurile treptat.


dupa care turnam untul topit.


dupa ce amestecam bine aceste ingrediente ,adaugam coaja rasa de la o portocala ,


praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,stafidele iar la urma faina .


se omogenizeaza bine toate ingredientele.


nucile le prajim putin intr-o tava in cuptor apoi le maruntim cu un cutit.


aprindem cuptorul aragazului si il lasam sa se incinga.


luam o tava de briose ,o ungem cu margarina si punem si hartiute(daca avem,daca nu lasam asa doar unsa).


se pune cate o lingura de compozitie in fiecare forma.


deasupra presaram nuci tocate.


dam tava in cuptor pentru 25-30 min. la foc potrivit.


cand sunt gata le scoatem.le lasam sa se raceasca si le servim fie simple fie cu topping de ciocolata.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Madelene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

05.10.2010, 21:32

adina multumesc pentru toate comentariile si vizite

anyladam 1

08.07.2011, 12:46

arata superb ....chiar astazi incerc reteta

Rocsi 1

08.07.2011, 22:12

astept impresii anyladam

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata