Madelene

de Rocsi in Prajituri, 30 Sep 2010 | 5646 vizualizari

 

Saptamana trecuta voiam sa fac ceva pentru week-end si nu stiam ce..am rasfoit o carte de bucate si am gasit aceasta reteta...atat pot sa zic ca sunt delicioase,in timp ce le coceam era o aroma in toata casa nemaipomenita....

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 100 gr unt
  • 150 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 50-100 gr stafide
  • 1 praf de copt
  • o mana miez de nuca
  • 1 esenta rom
  • o lingura gem din coji de portocale (asta facultativ,daca nu puneti doar coaja de portocala rasa)
  • topping de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madelene:

intr-o tigaita se pune untul la topit dar fara sa se infierbante,doar cat sa se topeasca.


albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si esenta de rom.


apoi se adauga galbenusurile treptat.


dupa care turnam untul topit.


dupa ce amestecam bine aceste ingrediente ,adaugam coaja rasa de la o portocala ,


praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,stafidele iar la urma faina .


se omogenizeaza bine toate ingredientele.


nucile le prajim putin intr-o tava in cuptor apoi le maruntim cu un cutit.


aprindem cuptorul aragazului si il lasam sa se incinga.


luam o tava de briose ,o ungem cu margarina si punem si hartiute(daca avem,daca nu lasam asa doar unsa).


se pune cate o lingura de compozitie in fiecare forma.


deasupra presaram nuci tocate.


dam tava in cuptor pentru 25-30 min. la foc potrivit.


cand sunt gata le scoatem.le lasam sa se raceasca si le servim fie simple fie cu topping de ciocolata.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Madelene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

05.10.2010, 21:32

adina multumesc pentru toate comentariile si vizite

anyladam 1

08.07.2011, 12:46

arata superb ....chiar astazi incerc reteta

Rocsi 1

08.07.2011, 22:12

astept impresii anyladam

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de miel
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty bars