Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise

de adasev12 in Prajituri, 10 Aug 2011 | 7242 vizualizari

 

Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise este o prajitura rapida si buna....doar la jeleu am dat-o in bara ca l-am lasat prea mult la racit si nu am mai reusit sa -l intind uniform...

 

INGREDIENTE

  • blat de biscuiti:
  • 350 g biscuiti
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml lapte50 g margarina
  • 50 g unt
  • crema:
  • 300 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 125 g zahar pudra
  • 200 ml frisca50 g unt
  • reo 8-10 caise
  • jeleu:
  • 4 caise
  • un plic de jele incolor
  • 2 lg zahar
  • 250 g apa
  • jele:
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise:

Mod de preparare pentru prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise


Blat: biscuitii se faramiteaza cat mai bine, ciocolata se topeste cu laptele si se toarna peste biscuiti. Untul si margarina se topesc la microunde si se toarna si astea peste biscuiti. Se amesteca bine....Amestecul obtinut se pune intr-o tava, se niveleaza bine cu mainile si se da la rece pana se face crema. Puneti in tava o folie apoi blatul, astfel o sa puteti scoate usor prajitura din tava.


Crema:untul moale impreuna cu galbenusurile si cu zaharul se freaca spuma. Se adauga apoi mascarpone si se amesteca bine. Frisca se bate si se amesteca cu crema. Caisele se taie bucati si se adauga si ele in crema, se amesteca usor, apoi se intinde crema peste blatul de biscuiti.


Jeleu: se mixeaza bine caisele. Pliculetul de praf de jeleu se dizolva in apa, se adauga si zaharul si se pune pe foc. Se aduce la punctul de fierbere amestecand mereu. Se lasa sa dea cateva clocote la foc mic, cam 2 minute, apoi se stinge focul si se lasa 1 minut sa se astampere...Eu am lasat-o mai mult ca mi-a fost frica sa nu se topeasca crema, si din pacate nu am reusit sa o intind uniform, ca s-a intarit prea tare...Caisele pasate se amesteca in jeleu si apoi se toarna peste crema.


Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise se da la rece macar o ora...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Mihaela11_jo 1

12.08.2011, 00:01

Foarte buna si apetisanta
Ai toata admiratia mea ca reusesti sa faci atatea bunatati cu asa bebelusa dulce si mica

adasev12 1

12.08.2011, 00:36

cristinne...multumesc
mihaela, multumesc mult, esti f draguta...e cumintica....alex e mai rau....

naomy 1

28.03.2012, 17:45

ce bun e arata bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake american