Prajitura frageda cu mere

de katty in Prajituri, 21 Oct 2014 | 2572 vizualizari

 

O prajitura intr-adevar frageda .Este perfecta in zilele de post .

 

INGREDIENTE

  • 12 linguri de apa
  • 12 linguri de zahar+1-2 linguri pentru mere+1-2 linguri pentru decor
  • 12 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • coaja de lamaie
  • faina cat cuprinde (aproximativ 4 cani obisnuite)
  • 1,5 kg mere acrisoare
  • scortisoara macinata
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Punem la foc intr-o craticioara apa si zaharul . Amestecam pana se topeste zaharul .

Dam jos si lasam sa se raceasca .

Adaugam uleiul , un praf de sare , coaja de lamaie si 3 cani de faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.

Amestecam bine si turnam compozitia pe un blat de lemn infainat . Adaugam cate putina faina si framantam pana obtinem o coca elastica , ce nu se lipeste de maini .

O impartim in 3 parti (daca dorim putem sa folosim o tava mai mare si sa o impartim doar in doua .Curatam merele spalate de coaja si le radem pe razatoarea mare . Le amestecam cu 1-2 linguri de zahar (in functie de cat de dulci sunt merele) si scortisoara .Le lasam 10 minute sa lase zeama .

Intindem o foaie de aluat intr-o tava ,punem jumatate din merele scurse de zeama , apoi din nou foaie , restul de mere si ultima foaie .Intepam foaia cu o furculita , o ungem cu zeama de la mere si presaram putin zahar tos pentru un aspect frumos .

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 40 de minute , pana prajitura se rumeneste frumos .

Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca .




Cernem deasupra zahar pudra si o portionam .

 

TIPS-URI

1

folositi mere dulci-acrisoare , nu fainoase .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

claudiaO 1

22.10.2014, 08:52

ce buna !!

Rocsi 1

22.10.2014, 21:05

Ador aceasta prajitura ...Ce frumos prezinti preparatele, bravo!

babi5 1

24.10.2014, 18:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu mere