Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

de madi_marin in Dulciuri, 23 Ian 2017 | 871 vizualizari

 

Ca la bucătăraşi acasă
 Este o reţetă preluată din revista mea preferata, GoodFood, care din pacate nu mai apare pe piaţa românească. E delicioasă şi foarte potrivită pentru perioada rece, când şi portocalele parcă au aroma la intensitate maximă. Siropul lipicios e nebunie de bun! Încercaţi cu încredere!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou mare
  • coaja de la 1 porocală
  • 45 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 13 g griş
  • 25 g făină
  • 1/4 linguriţă praf de copt
  • un praf de şofran
  • Sirop:
  • zeama de la 2 portocale
  • coaja de la 1 portocală
  • 150 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-chec insiropat cu portocale si sofran:

Într-un castron, se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, grişul şi praful de şofran.


Oul se bate bine ca pentru omletă, împreună cu uleiul.


Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate şi se amestecă bine.


Se toarnă aluatul în forme individuale de hârtie goale, în centru.


Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 grade C(încălzire sus/jos), pentru 15-20 de minute (pentru siguranţă se face testul scobitorii).


În timp ce se coace checul, se pregăteşte siropul : se pun zahărul şi apa într-un vas, la foc mic, până se dizolvă zahărul şi obţinem un sirop. Se adaugă zeama de la două portocale şi coaja rasă de la una dintre ele, plus esenţa de vanilie. Se lasă să scadă până se îngroaşă puţin. Se dă la răcorit.


Checul se scoate din formă şi cât mai e cald se însiropează.


Se serveşte ca atare, cu iaurt grecesc sau cu frişcă naturală.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-chec insiropat cu portocale si sofran" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

kytz 1

24.01.2017, 10:30

Frumos, bun și aromat!

Camelya 1

24.01.2017, 10:38

Ce bine arata!

oanapl 1

27.01.2017, 14:05

Waw...ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gris si portocale