Mini-Cornuri cu nuca si cacao

de Gherca Daniela in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 1285 vizualizari

 

Au iesit tare bune, pufoase si sunt minunate dimineata alaturi de o cafeluta, dar si pentru un dulce in timpul zilei, chiar si servici!

 

INGREDIENTE

  • 550g faina
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 200-250ml lapte
  • un praf de sare
  • 50g unt sau margarina

Umplutura:

  • 200g nuca macinata
  • 100 zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 albus de ou
  • esenta de rom
  • lapte fierbinte ( in fuctie de consistenta)

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-Cornuri cu nuca si cacao:

Pentru aluat:


Drojdia o amestecam cu zaharul pana devine o pasta.


Laptele il incalzim usor si peste punem zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie;


Intr-un bol punem faina cu praful de sare trecute printr-o sita, peste aceasta punem pasta de drojdie, laptele dulce si ouale. Incepem sa framantam usor pana omogenizam toate ingredientele, peste aluat turnam putin cate putin din untul topit si framantam pana il incorporam bine si pe acesta. Aluatul este gata cand nu se mai lipeste de maini si este usor elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul acoperit cu folie de plastic.


Intre timp ne ocupam de umplutura:


Nuca macinata, zaharul si cacao le amestecam intr-un bol. Separat batem albusul spuma si turnam ingredientele din bol in albus, amestecam bine, bine, punem si esenta de rom si la sfarsit turnam laptele fierbinte in fuctie de cat de moale sau tare vreti sa va iasa compozitia.


Dupa ce aluatul a cresut, l-am impartit in 3 si fiecare bila am intins-o in foaie rotunda, le-am taiat prima data in 4, apoi in 8 tringhiuri pe diagonala.


La fiecare triunghi am pus cate o lingurita de umplutura la baza si am rulat usor pana la varf formand un mini-corn.


Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam cca. 15 minute sa mai creasca. Le ungem cu galbenusul de ou si laptele si dam la cuptor pana sunt rumenite frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Cornuri cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

16.07.2015, 20:33

Ce delicioase sunt!

Gherca Daniela 1

16.07.2015, 21:58

Rocsi

mirela0911 1

17.07.2015, 12:46

Ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cataif