Mini-Cornuri cu nuca si cacao

de Gherca Daniela in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 4103 vizualizari

 

Au iesit tare bune, pufoase si sunt minunate dimineata alaturi de o cafeluta, dar si pentru un dulce in timpul zilei, chiar si servici!

 

INGREDIENTE

  • 550g faina
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 200-250ml lapte
  • un praf de sare
  • 50g unt sau margarina

Umplutura:

  • 200g nuca macinata
  • 100 zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 albus de ou
  • esenta de rom
  • lapte fierbinte ( in fuctie de consistenta)

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-Cornuri cu nuca si cacao:

Pentru aluat:

Drojdia o amestecam cu zaharul pana devine o pasta.

Laptele il incalzim usor si peste punem zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie;

Intr-un bol punem faina cu praful de sare trecute printr-o sita, peste aceasta punem pasta de drojdie, laptele dulce si ouale. Incepem sa framantam usor pana omogenizam toate ingredientele, peste aluat turnam putin cate putin din untul topit si framantam pana il incorporam bine si pe acesta. Aluatul este gata cand nu se mai lipeste de maini si este usor elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul acoperit cu folie de plastic.

Intre timp ne ocupam de umplutura:

Nuca macinata, zaharul si cacao le amestecam intr-un bol. Separat batem albusul spuma si turnam ingredientele din bol in albus, amestecam bine, bine, punem si esenta de rom si la sfarsit turnam laptele fierbinte in fuctie de cat de moale sau tare vreti sa va iasa compozitia.

Dupa ce aluatul a cresut, l-am impartit in 3 si fiecare bila am intins-o in foaie rotunda, le-am taiat prima data in 4, apoi in 8 tringhiuri pe diagonala.

La fiecare triunghi am pus cate o lingurita de umplutura la baza si am rulat usor pana la varf formand un mini-corn.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam cca. 15 minute sa mai creasca. Le ungem cu galbenusul de ou si laptele si dam la cuptor pana sunt rumenite frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Cornuri cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada in doua culori