Mini-cozonacei

de RuxyRux in Prajituri, 7 Aug 2012 | 4188 vizualizari

 

Simpli, pufosi, deliciosi...desigur se pot umple dupa dorinta personala cu crema de ciocolata sau asa cum am procedat eu pot fi transformati in friganele pentru micul dejun...

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina( tip spelta)sau alba
  • 100 gr unt topit
  • 150 gr zahar brun
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • extract natural de vanilie
  • extract de flori de portocal
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 galbenus pentru uns
  • 1 lingura de ulei pentru uns mainile
  • un praf de sare
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-cozonacei:

Faina se cerne intr-un vas. se adauga ingredientele uscate,  aromele, apoi cele lichide si se framanta in jur de zece minute aluatul.

Lasam la crescut 45 de minute.

Luam cate o bucata din aluat cat o minge de ping-pong si o asezam in forma de silicon unsa cu ulei.

Se mai lasa 15 minute la crescut apoi se coc pana se rumenesc la 180 de grade...miros imbietor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-cozonacei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac zebra cu nutella