Cremsnit ( sau Crempita )

de miremirc in Prajituri, 21 Ian 2013 | 25751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 300 g untura mare (osanza)
  • 100 g faina
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 1 lg otet
  • 1 lg ulei
  • 1 lg zahar
  • un praf de sare
  • 200-250 ml apa calduta
  • Crema :
  • 8 oua
  • 800 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g faina
  • 50 g unt moale (optional)
  • Decor :
  • 2-3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit ( sau Crempita ):

Foi : Prima data framantam osanza cu faina. Impartim compozitia in 3 parti. Cele 400 g faina le framantam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat usor de lucrat.(circa 30 minute se framanta). Cu sucitorul, intindem aluatul foarte subtire. Il ungem cu o treime din prima compozitie si il impaturim astfel : se sus spre mijloc, de jos in sus, de la dreapta spre mijloc si de la stanga spre dreapta. Dam la rece pentru 15 minute si repetam de inca 2 ori, respectand ordinea la impaturire (sus, jos, dreapta, stanga) - simplu. Dupa fiecare impaturire dam la rece pentru 15 minute.


Aluatul il impartim in 4 si intindem 4 foi (25*35 cm) sau puteti imparti aluatul in 2 si coaceti foi mai mari. Coacem pe fundul tavii.


Crema : galbenusurile le mixam spuma cu 100 g zahar, faina amestecata cu laptele rece. Fierbem pe aburi pana se ingroasa crema.


Albusurile le mixam spuma tare, adaugam 50 g zahar ramas si zaharul vanilat; le rasturnam peste crema de oua fierbinte si omogenizam, cu grija, de cateva ori. Lasam crema sa se raceasca, apoi o amestecam cu untul moale de la temperatura camerei. (Data viitoare cred ca voi pune chiar 200 g unt sau frisca). Asa are mama reteta veche - crema fara unt.


Crema o impartim in 2 si umplem foile cu ea. Deasupra presaram zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit ( sau Crempita )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Alina26 1

21.09.2013, 15:58

vasy16 1

27.02.2016, 14:38

foarte bun

ancutsa 1

06.07.2016, 19:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremes a la Alina