Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Dupa o preluare de la Laura Sava...
PREPARARE:
Facem un aluat de consistenta unei smantani mai groase ( chiar mai gros decat aluatul de clatite ) , avand grija ca mai intai sa omogeizam bine bine ingredientele lichide , apoi adaugandu-le si pe cele uscate ( faina cernuta , amestecata apoi cu praful de copt si bicarbonatul ).
Am facut greseala sa le pun la prajit in baie de ulei, si astfel m-am trezit ca aluatul a absorbit toata cantiatea de ulei, iar ca rezultat am avut niste chestii foarte unsuroase! Asa ca DONT' T! NU FACETI CA MINE!
Abia dupa prima incercare m-am prins ca tigaia trebuie doar unsa cu ulei...si rezultatul va fi unul suprinzator; vor rezulta niste clatitute delicioase, pufoase si aromate!
Eu le-am pus in tigaie cu o lingura , si de aceea mi-au iesit asa mici, dar daca preferati se pot turna si cu polonicul...si astfel vor iesi niste pancakes veritabile!
Oricum, asa cum le-am facut eu , mi-au adus aminte de clatitele alea de la Dr. Oetker....doar ca ale mele sunt 100 % naturale.. : )
Dupa ce se intorc de pe-o parte pe alta, mini-clatitele se pun la scurs pe un servetel, ca sa se absoarba eventualul ulei!
1
Se servesc dupa bunul plac al fiecaruia, cu dulceata, crema de ciocolata, zahar pudra, inghetata, etc...si tot ce altceva va mai trece prin minte...
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult