Mini pancakes

de alinutza1983 in Prajituri, 15 Dec 2010 | 4225 vizualizari

 

Dupa o preluare de la Laura Sava...

 

INGREDIENTE

  • -2 pahare iaurt ( 300 ml), lapte acru sau sana
  • -3 oua
  • -4-5 lg unt topit ( sau ulei)- eu am folosit fifty-fifty
  • -5 lg zahar
  • - esenta la alegere ( am pus de vanilie )
  • -3 pahare faina
  • - 1 praf de copt
  • - 1 lg bicarbonat
  • - 1/2 pahar apa minerala ( nu era precizat in reteta originala, dar eu am pus pentru ca mi s-a parut prea gros aluatul ).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini pancakes:

PREPARARE:

Facem un aluat de consistenta unei smantani mai groase ( chiar mai gros decat aluatul de clatite ) , avand grija ca mai intai sa omogeizam bine bine ingredientele lichide , apoi adaugandu-le si pe cele uscate ( faina cernuta , amestecata apoi cu praful de copt si bicarbonatul ).

 Am facut greseala sa le pun la prajit in baie de ulei, si astfel m-am trezit ca aluatul a absorbit toata cantiatea de ulei, iar ca rezultat am avut niste chestii foarte unsuroase! Asa ca DONT' T! NU FACETI CA MINE!

Abia dupa prima incercare m-am prins ca tigaia trebuie doar unsa cu ulei...si rezultatul va fi unul suprinzator; vor rezulta niste clatitute delicioase, pufoase si aromate!

 Eu le-am pus in tigaie cu o lingura , si de aceea mi-au iesit asa mici, dar daca preferati se pot turna si cu polonicul...si astfel vor iesi niste pancakes veritabile!

Oricum, asa cum le-am facut eu , mi-au adus aminte de clatitele alea de la Dr. Oetker....doar ca ale mele sunt 100 % naturale.. : )

 Dupa ce se intorc de pe-o parte pe alta, mini-clatitele se pun la scurs pe un servetel, ca sa se absoarba eventualul ulei!

TIPS-URI

1

Se servesc dupa bunul plac al fiecaruia, cu dulceata, crema de ciocolata, zahar pudra, inghetata, etc...si tot ce altceva va mai trece prin minte...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pancakes" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pancakes-clatite americane