Prăjitură cu căpşuni

de madi_marin in Prajituri, 22 Apr 2013 | 5193 vizualizari

 

Am pregatit prajitura pentru campania lansata de Dr. Oetker ,,Sarbatorile au gustul prajiturilor de casa,,. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Blat crocant:
  • 200 g făină
  • 1/2 plic praf de copt Dr. Oetker
  • 60 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker
  • 130 g unt/margarină moale
  • Aluatul opărit:
  • 330 ml apă
  • 70 g unt/margarină
  • 200 g făină
  • un praf de sare
  • 40 g amidon Gustin Dr. Oetker
  • 4 ouă
  • 1/2 linguriţă praf de copt Dr. Oetker
  • Crema:
  • 400 ml frişcă lichidă rece
  • 400 ml lapte rece
  • 2 plicuri praf Creme Ole de vanilie Dr. Oetker
  • 1 plic vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • În plus:
  • 4 linguri dulceaţă/gem de căpşuni
  • 300 g căpşuni
  • 1 cubuleţ de ciocolată albă
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu căpşuni:

Se prepară aluatul crocant: se amestecă făina cernută, praful de copt, zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă untul/margarina topite şi se amestecă până la obţinerea unui aluat omogen. Se întinde într-o tavă dreptunghiulară de 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt (sau în două tăvi rotunde mai mici). Se coace cam 15 minute.


Se pregăteşte între timp aluatul opărit pentru foile de eclere : se pune apa la fiert cu un praf de sare şi cu untul/margarina. Se amestecă până ce grăsimea se topeşte, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt şi amidonul. Se amestecă continuu până ce se obţine o bilă de aluat care nu se mai lipeşte de oală. Se lasă la răcit şi de-abia apoi se încorporează pe rând ouăle, amestecând foarte bine după fiecare. Se împarte aluatul în 3 pentru prăjitura dreptunghiulară sau în 6 pentru cele două tortuleţe ( în cazul acesta aluatul pentru 2 foi se coace sub formă de biluţe care se folosesc pentru ornat). Se coc cam 20-25 de minute pe hârtie de copt, apoi se scot la răcit.


Pentru cremă se mixează laptele, frişca lichidă, praful de cremă şi esenţa. Consistenţa poate fi modificată cu lapte ,dacă se vrea mai moale crema sau cu frişcă lichidă pentru a ieşi mai fermă. Se împarte în două. pentru varianta derptunghiulară şi în 4 pentru varianta celor două tortuleţe.


Asamblare (varianta mea de două tortuleţe) : blat crocant uns cu două linguri de dulceaţă sau gem de căpşuni, blat de ecler, jumătate de cremă, cubuleţe de căpşuni, blat de ecler, cealaltă jumătate de cremă, biluţe de aluat, căpşuni şi ciocolată albă rasă pentru decor.


Se dau la rece până a doua zi.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu căpşuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

babi5 1

23.12.2013, 07:07

Pushaa 1

23.12.2013, 14:45

Lia_ 1

15.02.2014, 07:14

l-am gasit intr-un meniu ce frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata ,capsuni si zmeura