Chec marmorat

de Lily_Musat in Prajituri, 11 Mar 2011 | 13163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 de grame de unt,
  • 250 de grame de zahar,
  • 2 plicuri de z
  • ahar vanilat,
  • 3 oua mari,
  • 300 de ml de lapte,
  • 50 de grame de cacao,
  • 500 de grame de faina,
  • 1 plic de praf de copt
  • o esenta de vanilie.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Untul, care trebuie sa fie moale (eu l-am bagat la cuptorul cu microunde la 800 W timp de 20 de secunde), se amesteca cu 200 de grame de zahar (din totalul de 250 de grame), impreuna cu cele doua plicuri de zahar vanilat. La inceput folositi o lingura de lemn, apoi mixerul, pentru a nu improsca compozitia in toata bucataria :) Urmatorul pas este sa adaugati un ou, mixati, adaugati pe urmatorul, mixati, apoi pe al treilea. Faina o amestecati cu praful de copt si incepeti sa adaugati in compozitie cate o lingura, alternand cu 250 de ml de lapte (din 300 de ml, 50 de ml pastrati). Puneti si esenta de vanilie. Turnati 2/3 din compozitie in forma, care poate sa fie rotunda, sau clasica, insa nu uitati sa o tapetati cu hartie de copt. Astfel, aluatul nu se va lipi.Treimea de aluat care a ramas o amestecati cu cacaua, cu cele 50 de grame de zahar si cu 50 de ml de lapte. Turnati si restul de compozitie peste cea aflata deja in forma. Pentru a obtine un design frumos la mijloc, luati o furculita si rotiti-o in interior. Introduceti checul la cuptor la 180 de grade timp de 35-40 de minute. Puteti sa testati daca e copt cu o scobitoare. Daca nu se lipeste inseamna ca e OK. LA sfarsit, dupa ce s-a racit, pudrati checul cu zahar.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec marmorat-0
Chec marmorat-1
Chec marmorat-2
Chec marmorat-3
Chec marmorat-4

COMENTARII (25)

mamaieelena

mamaieelena 1

14.03.2011, 00:33

adry88

adry88 1

09.06.2011, 15:40

arata bn

babi5

babi5 1

30.08.2013, 15:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!