Desert pasca cu smantana, branza si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 10 Apr 2017 | 2110 vizualizari

 

Asta e cea mai buna pasca pe care am mancat-o vreodata si va invit sa o testati, pentru a va convinge cat e de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 500 g branza
  • 530 g smantana
  • 400 ml lapte
  • 550 gr zahar
  • 300 g unt
  • 1 cana nuca macinata (250g)
  • 130 g cacao neagra
  • 120 g stafide
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • esenta rom
  • o jumatate plic praf de copt
  • 1 lamaie
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu smantana, branza si ciocolata:

Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca, dar ai nevoie de o tava foarte mare si exista riscul sa nu se coaca bine in mijloc.

Mai intai pregatesti crema de ciocolata. Pui la fiert 250 ml lapte cu 200 g zahar si 100 g cacao pentru 5 minute. Lasi acest sirop la racit, apoi adaugi cana de nuca macinata (aprox 250 g), 4 oua batute bine, 30 g faina, 100 g unt, esenta de rom si un praf de sare.



Pentru blat folosesti: 2 oua, 100 g zahar, 150 ml lapte, 100 g unt, 30 g cacao, o jumatate plic praf de copt stins cu zeama de lamaie, 250 g faina.

Din aceste ingrediente, faci o compozitie de consistenta celei de chec pe care o torni in tavile tapetate cu hartie de copt. Dai tavile la cuptor, pentru 15-20 minute (cat sa se intareasca putin blatul), la 170 de grade C.



Intre timp, pregatesti crema de branza. Amesteci 500 g branza dulce cu 2 galbenusuri, 30 g smantana, 100 g unt, 100 g stafide, 150 g zahar macinat, 2 plicuri zahar vanilat, si coaja rasa de la o lamaie.

Cele 2 albusuri le bati bine cu un praf de sare si le adaugi peste crema de branza.

Peste blatul de cacao scos din cuptor, adaugi stratul de branza si apoi stratul de ciocolata.



Introduci tavile in cuptor, pentru 30 de minute.

Intre timp, pregatesti crema de smantana.

Amesteci 500 g smantana cu 4 oua batute, 30 g faina, 3 plicuri zahar vanilat, 100 g zahar pudra si 20 g stafide.

Torni aceasta compozitie peste celelalte 3 straturi, presari stafidele si le mai dai la cuptor pentru 30 minute.

Dupa ce s-a rumenit frumos crema de smantana, scoti tavile si lasi pasca in tava pana se raceste complet, apoi treci usor un cutit pe marginile tavii si desfaci inelul de la tava.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu smantana, branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

11.04.2017, 08:16

Și mai buna, ca are ciocolata!

oanapl 1

11.04.2017, 09:33

Da, e complexa dar e delicioasa!

anca_rm 1

11.04.2017, 10:35

super reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura frageda cu mere, de post
  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria-Elena