Tarte cu ricotta si smochine

de adriana65 in Prajituri, 3 Oct 2013 | 1039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 125 g unt rece tăiat cubuleţe
  • 100 g zahăr fin
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 1 linguriţă praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Ingrediente pentru dulceaţă de smochine:
  • 4 smochine
  • o lingură de zahăr
  • 20 unt
  • câteva picături de coniac
  • Ingrediente pentru topping:
  • 250 g ricotta
  • 100 g zahăr fin
  • 1 gălbenuş de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu ricotta si smochine:

Pentru prepararea blatului punem toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie la care se ataşează cuţitul. În 2 - 3 minute amestecul este omogenizat, gata pentru a fi pus într-o folie alimentară şi dat la frigider pentru o oră.


Smochinele se spală, se şterg, se îndepărtează codiţele apoi se taie felii. Se pun într-o crăticioară, se adaugă puţin coniac şi se pun la fiert 1 - 2 minute. Se adaugă zahărul, se mai fierbe până se topeşte acesta apoi se adaugă untul. Vasul se pune la rece. După răcire, cu ajutorul blenderului, mixăm smochinele pentru a obţine dulceaţa. Eu am preferat să prepar dulceaţa puţin mai groasă, dar dacă o vreţi mai subţire adăugaţi la începutul preparării 50 ml apă. Pe o planşetă întindem aluatul la o grosime de 1/2 cm. şi tăiem cercuri puţin mai mari decât formele de tarte. Aluatul este suficient pentru 6 tarte. Se întinde aluat în fiecare formă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Surplusul de pe margini se taie cu un cuţit. În fiecare formă se adaugă câte 2 linguri dulceaţă de smochine şi câte 2 - 3 linguri cremă de ricotta obţinută prin frecarea brânzei ricotta cu zahăr şi gălbenuş de ou. Formele cu tarte se pun în cuptorul încălzit la 180 grade C şi se coc aproximativ 20 minute. Se scot din cuptor şi după răcire se pudrează cu zahăr pudră.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu ricotta si smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

laura_n 1

04.10.2013, 14:40

minunate! imi place la nebunie tot ce ne prezinti

camelia75 1

04.10.2013, 16:44

Excelente!!!Am sa le incerc!

adriana65 1

14.10.2013, 21:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si crumble