Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)

de Lavinia in Prajituri, 6 Mai 2013 | 9933 vizualizari

 

Nimic nu se compara cu gustul amandinelor cu fondant ,sunt exact cum erau la cofetarie:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri apa
  • Crema:
  • 200-250 g unt
  • 2 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri rom
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 4 plicuri capuccinno cu rom
  • 3 linguri zahar
  • Fondant :
  • 500 g zahar
  • 250 ml apa
  • 1 lingura de miere
  • 3 linguri cacao
  • In plus:
  • bombonele argintii
  • ciocolata alba topita
  • mini bomboane Raffaello
Portii: 28
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste):

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat treptat zaharul si am mixat pana s-a topit zaharul.

Am adaugat apa ,uleiul si galbenusurile si am omogenizat bine.

Separat am amestecat faina cu praful de copt si cacaua si le-am incorporat si pe ele amestecand usor de sus in jos cu un tel/spatula.

Am tapetat o tava (35/25 )cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Blatul racit l-am taiat in 2 pe orizontal.

Crema:

Am batut ouale cu zaharul,am adaugat amidonul si laptele si am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingroasat.

Am mixat untul spuma la temperatura camerei apoi am adaugat treptat din crema racita si cacaua si am omogenizat bine.La final am adaugat romul.

Sirop:

Am fiert apa cu zaharul si praful capuccinno aprox 5 minute.

Fondant:

Cu cateva ore inainte de a incepe fondantul am pus un vas la figider/congelator.

Intr-o oala mai mare am pus apa,apoi am turnat zaharul in mijloc si am pus pe foc avand grija mereu ca zaharul sa nu atinga peretii oalei.

Siropul este gata atunci cand luati o picatura de sirop ,o puneti intr-un pahar cu apa rece iar ea se transforma intr-o biluta si nu se dizolva pe fundul paharului.

In momentul asta am adaugat mierea apoi am luat siropul de pe foc si l-am transferat in vasul din frigider.

Am mixat la viteza mare pana acesta s-a intarit si s-a albit.

Pentru a putea "lucra" cu el l-am pus pe baie de abur ,apoi am adaugat cacaua si am amestecat bine pana acesta a devenit lichid.(daca nu este suficient de lichid mai adaugati 2-3 linguri de apa)

Asamblare:

Pe un platou/tava am pus primul blat ,l-am insiropat cu 1/2 din sirop,am adaugat crema ,al 2-lea blat pe care l-am insiropat in prealabil si am dat prajitura la rece pana s-a intarit perfect crema.

Am taiat frumos marginile prajiturii apoi am portionat-o in bucati de cca 4 cm .

Am pus fondant pe fiecare prajiturica apoi am decorat cu ciocolata alba ,bombonele argintii si bombonele Raffaello.

TIPS-URI

1

Puteti opri 2 linguri de crema pentru aveline ,eu am mai avut o crema ganache ramasa de la alta prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Amandina