Desert chec marmorat

de Oana in Prajituri, 31 Ian 2017 | 8469 vizualizari

 

Sau chec zebra, oricum ar fi, este pufos si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 30 gr cacao
  • 50 ml apa fierbinte
  • 30 gr ulei
  • 8 gr zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec marmorat:

Separa galbenusurile de albusuri. mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea

Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase.

Rastoarna galbenusurile peste albusuri si amesteca usor cu o spatula.

Adauga apoi treptat faina, amestecand de jos in sus cu spatula.

Imparte compozitia in doua castroane. Amesteca cacaua cu apa fierbinte si pune-o intr-un castron. In celalalt castron rade coaja de portocala.

Pregateste o tava de chec de 28 x 10 cm tapetata cu hartie de copt.

Pune cate o lingura de compozitie cu portocale, apoi deasupra o lingura din compozitia de cacao, alternand straturile pana se termina tot aluatul.

Presara deasupra fulgi de ciocolata.

Coace checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, 45 de minute.

Scoate checul din tava si lasa-l la racit pe un grilaj, pe o parte, ca sa nu se lase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Oana 1

01.02.2017, 11:25

Rocsi, haios a fost ca de la capatul celalat era altfel modelul, arata super! Ma bucur ca va place!

RuxyRux 1

01.02.2017, 12:00

Ti-a iesit superb!

Gherca Daniela 1

01.02.2017, 17:35

vin cu cafeluta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert checul mofturosilor