Desert chec marmorat

de Oana in Prajituri, 31 Ian 2017 | 36177 vizualizari

 

Sau chec zebra, oricum ar fi, este pufos si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 30 gr cacao
  • 50 ml apa fierbinte
  • 30 gr ulei
  • 8 gr zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec marmorat:

Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea
Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase.
Rastoarna galbenusurile peste albusuri si amesteca usor cu o spatula.
Adauga apoi treptat faina, amestecand de jos in sus cu spatula.
Imparte compozitia in doua castroane. Amesteca cacaua cu apa fierbinte si pune-o intr-un castron. In celalalt castron rade coaja de portocala.
Pregateste o tava de chec de 28 x 10 cm tapetata cu hartie de copt.
Pune cate o lingura de compozitie cu portocale, apoi deasupra o lingura din compozitia de cacao, alternand straturile pana se termina tot aluatul.
Presara deasupra fulgi de ciocolata.
Coace checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, 45 de minute.
Scoate checul din tava si lasa-l la racit pe un grilaj, pe o parte, ca sa nu se lase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

01.02.2017, 12:00

Ti-a iesit superb!

Gherca Daniela 1

01.02.2017, 17:35

vin cu cafeluta!

IoanaVișoiu 1

29.11.2018, 15:50

La aceasta reteta nu se foloseste praf de copt sau bicarbonat de sodiu? Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si iaurt