Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale

de janet in Prajituri, 23 Mar 2010 | 3796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -300gr faina
  • -200gr zahar
  • -2 oua
  • -4 linguri de smintina
  • -150 gr margarina
  • -50 gr mac
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -zeama de la o lamiie
  • -100gr miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale:

Intr-un bol punem faina,macul ,praful de copt si un praf de sare.In alt vas punem la topit margarina,cind s-a topit punem zaharul,smintina si ouale ,amestecam bine punind vasul dincind in cind pe foc pina s-a topit zaharul.Nu vom lasa continutul sa ajunga la punctul de fierbere.Cind s-a topit zaharul adaugam totul in fir subtire ,in amestecul de faina cu mac.Amestecam bine si punem totul intr-o forma de tort si punem la cuptorul de dinainte incins.


Pina prinde crusta deasupra,pregatim miezul de nuca.Intr-un ibric punem 100gr zahar cu foarte putina apa si un pic de zeama de lamiie,lasam pina cind zaharul capata o culoare de maro deschis si adaugam miezul de nuca.Ungem un tocator cu putin ulei si turnam amestecul de miez de nuca pe el.Lasam sa se raceasca si apoi il taiem marunt.Il lasam la o parte si ne ocupam de portocala,curatind-o si taind-o in felii subtiri.Cind prajitura a prins crusta ,o scoatem si punem jur in prejur feliile de portocala iar in mijloc punem nuca tocata marunt.Dam iarasi la cuptor si lasam sa se coaca.


Cind este gata incalzim un pic de miere si cu o pensula ,pensulam pentru a da un luciu frumos prajiturii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Teo 1

23.03.2010, 21:39

arata ca un tortulet ,destul de interesant!

ionix 1

23.03.2010, 21:41

delicioasa sigur

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi moldovenesti

de Lau 9

ieri la 22:02

Prajitura Dobos

ieri la 21:51

Prajitura cu crema de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:50

Empanadas / Pateuri  cu ton

ieri la 21:25

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca