Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale

de janet in Prajituri, 23 Mar 2010 | 4202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -300gr faina
  • -200gr zahar
  • -2 oua
  • -4 linguri de smintina
  • -150 gr margarina
  • -50 gr mac
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -zeama de la o lamiie
  • -100gr miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale:

Intr-un bol punem faina,macul ,praful de copt si un praf de sare.In alt vas punem la topit margarina,cind s-a topit punem zaharul,smintina si ouale ,amestecam bine punind vasul dincind in cind pe foc pina s-a topit zaharul.Nu vom lasa continutul sa ajunga la punctul de fierbere.Cind s-a topit zaharul adaugam totul in fir subtire ,in amestecul de faina cu mac.Amestecam bine si punem totul intr-o forma de tort si punem la cuptorul de dinainte incins.


Pina prinde crusta deasupra,pregatim miezul de nuca.Intr-un ibric punem 100gr zahar cu foarte putina apa si un pic de zeama de lamiie,lasam pina cind zaharul capata o culoare de maro deschis si adaugam miezul de nuca.Ungem un tocator cu putin ulei si turnam amestecul de miez de nuca pe el.Lasam sa se raceasca si apoi il taiem marunt.Il lasam la o parte si ne ocupam de portocala,curatind-o si taind-o in felii subtiri.Cind prajitura a prins crusta ,o scoatem si punem jur in prejur feliile de portocala iar in mijloc punem nuca tocata marunt.Dam iarasi la cuptor si lasam sa se coaca.


Cind este gata incalzim un pic de miere si cu o pensula ,pensulam pentru a da un luciu frumos prajiturii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Teo 1

23.03.2010, 21:39

arata ca un tortulet ,destul de interesant!

ionix 1

23.03.2010, 21:41

delicioasa sigur

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
RULADA CU CREMA DE ZMEURA